У лікарні під Луцьком "збуджених" хворих на COVID-19 прив'язують до ліжок; Клієнтів відомого луцького тренажерного залу обікрали у роздягальні; На Волині за добу − 249 нових хворих та 2 смерті від COVID-19; У Луцьку на "зебрі" збили дитину, шукають свідків ДТП; "Красувались перед кралям": у Луцьку молодики влаштували дрифт по лампадкам, які запалили в пам’ять про жертв Голодомору − такими були головні події Волині та Луцька у неділю, 29 листопада.

Читайте також: Шарпали за волосся і ляпаси в обличчя: на Волині у автобусі побились дві жінки (відео)

У лікарні під Луцьком "збуджених" хворих на COVID-19 прив'язують до ліжок – ЗМІ

Коронавірус – системне ураження всіх органів. На цьому наголосила медична директорка ковідного госпіталю у Боголюбах Наталія Скальська.

"Ми зараз маємо багато інсультів, порушень психічного плану. Люди мають галюцинації: слухові, зорові. Хтось відчуває незрозумілі запахи, хтось розповідає, що в нас в відділенні вибух стався. Декому ввижається, що до них приходять інші люди", – зазначила вона.

Із її слів, є психомоторне збудження, схильність до суїцидів, великий ступінь депресивних форм.

"Тих, хто є збудженими, ми стараємося прив'язати. Є хворі, які можуть піти через вікно. Схильні до таких психозів. Ми робимо з одноразових халатів м'ягкі петлі на руки. Тобто хворий на ліжку може робити все, він не прив'язаний до ліжка, але вийти з палати чи дійти до вікна, заподіяти собі таку шкоду не може", – пояснила Наталія Скальська.

Із її слів, медики ковідного госпіталю консультуються із психіатрами. Відтак таким хворим проводиться спецлікування. Зараз про психічні розлади говорять у всіх країнах світу, тому що головний мозок – мішень коронавірусу.

Читайте також: На Волині зафіксували ще дві смерті від COVID-19 за добу

Клієнтів відомого луцького тренажерного залу обікрали у роздягальні

У двох клієнтів відомого луцького тренажерного залу "Energym" вкрали 34 тисячі гривень, зламавши дверцята комірок для зберігання речей у роздягальні. Крадій відбувся умовним покаранням.

Під час суду встановили, що 9 вересня уродженець Одеської області обікрав дві комірки для зберігання особистих речей у роздягальні тренажерного залу на вулиці Рівненській.

Відзначимо, що комірки замикалися на замок, проте злочинець використовував стамеску, аби віджати дверцята. Зокрема, з першої комірки крадій взяв 18 тисяч 670 гривень, з іншої – 4 тисячі гривень, 250 євро та 100 доларів. Загальна сума викраденого – 33 тисячі 649 гривень.

Злочинець свою вину визнав повністю, просив суворо не карати, зазначивши, що повністю відшкодував шкоду потерпілим.

Врахувавши обставини справи, суд призначив крадію покарання у виді трьох років позбавлення волі, змінивши на один рік та шість місяців умовного покарання.

Читайте також: У Луцьку ромка обікрала будинок жінки (фото)

На Волині за добу − 249 нових хворих та 2 смерті від COVID-19

В Україні 29 листопада зранку кількість інфікованих коронавірусом зросла до 722 679. За останню добу виявили 12 978 хворих на COVID-19, на Волині − 249 випадків захворювання.

Усього станом на 29 листопада в області зареєстровано 23905 випадків.

Одужали – 15980 (за останню добу − 76). 

Летальні випадки – 424 (за останню добу – 2: місто Луцьк – 1,  Ковельський  район – 1). 

Методом ПЛР за минулу добу обстежено – 722 особи.

Читайте також: Повідомили, чи є на Волині школи, які повністю закриті на карантин

У Луцьку на "зебрі" збили дитину, шукають свідків ДТП (фото)

У Луцьку шукають свідків дорожньо-транспортної пригоди. Про це пише Олександр ЖУК.

"Шукаю свідків ДТП, яка сталась вчора, 28 листопада, близько 18 години вечора, на проспекті Молоді поблизу бару "Бучер".

Як повідомляє чоловік, на пішохідному переході було вчинено наїзд на неповнолітнього.

Читайте також: На Волині автомобіль потрапив під потяг (фото)

"Красувались перед кралям": у Луцьку молодики влаштували дрифт по лампадкам, які запалили в пам’ять про жертв Голодомору (фото)

У Луцьку у Старому місті на Замковій площі молодики влаштували дрифт автомобілями на місці, де вдень поставили лампадки які запалили в пам’ять про жертв Голодомору. Про це написав лучанин Arthur Gautama.

"Молодики вирішили, що серце Луцька чудове місце, аби показати своїм кралям, як вони круто дрифтують. Нагадаю, що Замкова площа все ж виконує роль пішохідної, а вже тоді як парковка чи дорога. Тобто тут не те що дрифтувати не можна, тут і їздити треба лише повільно, надаючи перевагу пішоходам. Але цих молодиків це не дуже цікавило. Вони настільки були в захваті від такої можливості там поганяти, що коли один із їхніх колег переїхав лампадки, запалені в згадку про жертв Голодомору, то решта компанії просто посміялися з цього. Звісно, цього вечора він не перший і не останній це робив", – пише чоловік.

"На жаль, приїзд поліції не надто змінив ситуацію. Просто всі роз‘їхалися після дискусії в якій ніхто себе винним не вважав. "А де ж нам кататись?", "Та то нас трохи занесло", "Та ніхто ж не катався", "Я взагалі не знав, що сьогодні День пам‘яті жертв Голодомору", "Та тих лампадок зовсім не видно". Останнє сказав і один з поліцейських. Одне авто навіть проїхало через ці лампадки на очах у поліції", – зауважує Артур.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook