На Волині оновили перелік лікарень, які надаватимуть допомогу при COVID-19, Керівника Держекоінспекції на Волині звільняють, Стало відомо, кому віз 700 тисяч доларів хабаря начальник митного поста «Ягодин» – такими були головні новини Волині у суботу, 4 червня.

Читайте також: У Луцьку двоє чоловіків погрожували муніципалам фізичною розправою

Керівника Держекоінспекції на Волині звільняють

Звільняють начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександра Кралюка.

Згідно з документом головного державного інспектора з охорони навколишнього середовища звільнять одразу після того, як він вийде з лікарняного.

У коментарі виданню Олександр Кралюк повідомив: нині він перебуває на лікарняному, а копію наказу про його звільнення отримав електронною поштою. З його слів, в обласній екоінспекції раніше проводилась комплексна перевірка, за результатами якої й провели службове розслідування і воно начебто стало приводом для його звільнення. Проте Олександр Кралюк запевняє: що ж під час перевірки такого знайшли, що стало приводом для його звільнення – не має ні найменшої здогадки. Сам він не бачив ані висновків перевірки, ані результатів службового розслідування.

Стало відомо, кому віз 700 тисяч доларів хабаря начальник митного поста «Ягодин»

Співробітники ДБР затримали під час перевезення хабара начальника відділу митного поста «Ягодин» Волинської митниці Михайла Бурдейного.

Сотні тисяч доларів він перевозив з митного посту до Києва. Вилучені в нього кошти були травневим місячним «кешем» для групи державних установ, причетних до низки корупційних схем, включаючи схему ввезення автомобілів. 

«Ми ще не бачили всіх підписаних пакетів, сподіваємось, скоро вони їх опублікують, але підписи на упаковках зрозумілі. СБ Люб – це як СБУ Любомль – райвідділ, який займається боротьбою з контрабандою в «Ягодині». Прокуратура не вказана де. «Зам» – важко зрозуміти де і хто. Але відомство не вказано, мабуть, якийсь начальник митниці. Також є інформація, що є пачки підписані для поліції та структур, відповідальних за реєстрацію транспортних засобів», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У місті на Волині на переході під колеса авто потрапила дитина (фото)

Зазначається, що загальна сума упаковок, підписаних для контролюючих органів, становить близько 100 тис. дол. Бутусов пише, що за версією слідства, більшу частину грошей повинні були передати в управління відділу профілювання митних ризиків.

«Очевидно, що 600 тисяч доларів не могли йти в кишеню одному лише департаменту ризиків, а передаються наверх іншим людям, тим, хто призначав, тим, хто прикриває.

Вражає інше. 700 тисяч доларів «кешу» – це без урахування того, що поклали собі місцеві митники та інші перевіряючі органи на місці в свою кишеню, до моменту вивезення цієї передачі.

На Волині оновили перелік лікарень, які надаватимуть допомогу при COVID-19

На Волині надаватимуть допомогу пацієнтам із COVID-19 у семи медичних установах області.

На сьогодні у медичних закладах Волині функціонує 2052 ліжка для лікування хворих на коронавірусну інфекцію, із них 93% – із доступом до кисню (1907 ліжок).

«На сьогодні ще нема розпорядження міністра охорони здоров’я. Тому на Волині й досі діють 19 лікарень, які лікують хворих з коронавірусною інфекцією. До тих лікарень, які в майбутньому будуть надавати допомогу пацієнтам з COVID-19, належать Волинська обласна та обласна інфекційна лікарні, Луцька міська клінічна лікарня (інфекційний тимчасовий шпиталь на базі пологового будинку), Володимир-Волинське ТМО, Ковельське ТМО, Камінь-Каширська центральна районна лікарня та Любомльське ТМО. Всі інші медзаклади, що раніше були включені до цього переліку, надаватимуть реабілітацію післяковідним пацієнтам», – зазначила Людмила Тимощук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook