Чотири смерті: на Волині понад 90 людей захворіло на COVID-19 (статистика по районах), Скандальна луцька депутатка представлятиме новостворену проросійську партію, Волинянин, який помер від коронавірусу, мав супутні хвороби – такими були головні новини Волині 4 липня.

Читайте також: Розтрощив автомобіль і втік: у Луцьку на перехресті – аварія (відео)

Чотири смерті: на Волині понад 90 людей захворіло на COVID-19 (статистика по районах)

За останню добу на Волині зареєстровано 92 нових випадки захворювання на COVID-19: Камінь-Каширський район – 27, м. Луцьк–22, Луцький район – 8, Ковельський район – 10, Ківерцівський район – 9, м. Нововолинськ – 8, Володимир-Волинський район – 3, Горохівський район – 2, Маневицький район –2, Рожищенський район – 1. Одужало за добу 18 осіб. Чотири випадки хвороби завершились летально (померли 2 мешканці м.Луцьк та 2 мешканці Камінь-Каширського району).

Загалом станом на 10.00 4 липня в області зареєстровано 2663 випадки COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР. Одужало 801 особа. 67 випадків хвороби завершилось летально.

За весь період спостереження коронавірусна хвороба виявлена:

Читайте також: Автомобіль згорів вщент: на Волині – аварія за участі вантажівки та легковика (відео)

• м. Луцьк – 540 випадків, в т.ч. 13 летальних;
• Луцький район – 189 випадків, в т.ч. 3 летальних;
• Ковельський район – 355 випадків, в тому числі 9 летальних;
• Ківерцівський район – 320 випадків, в т.ч. 10 летальних;
• Володимир-Волинський район – 222 випадки, в т.ч. 3 летальних;
• Камінь-Каширський район – 213 випадків, в т.ч. 8 летальних;
• м. Нововолинськ – 163 випадки, в т.ч. 7 летальних;
• Іваничівський район – 41 випадок;
• Ратнівський район – 144 випадки, в т.ч. 4 летальних;
• Маневицький район – 92 випадки, в тому числі 4 летальних;
• Горохівський район – 93 випадки, в тому числі 1 летальний;
• Старовижівський район – 77 випадків, в т.ч. 2 летальних;
• Любешівський район – 52 випадки;
• Турійський район – 43 випадки, в тому числі 1 летальний;
• Любомльський район – 38 випадків;
• Шацький район – 31 випадок, в тому числі 1 летальний;
• Рожищенський район – 28 випадків, в тому числі 1 летальний;
• Локачинський район – 22 випадки.

За попередню добу надійшло 82 повідомлення про підозру на COVID-19.
По області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 всього обстежено вірусологічною лабораторією 15235 осіб, в тому числі за останню добу – 324 осіб.

Скандальна луцька депутатка представлятиме новостворену проросійську партію

Вчора, 3 липня, відбувся з'їзд новоствореної політичної партії "Пропозиція" – так звану партію мерів. Зустріч політиків пройшла у кольорах російського прапора, а сам захід проводився виключно мовою окупанта.

Читайте також: +27 нових хворих та 2 смерті: ситуація з COVID-19 у районі на Волині

Партія "Пропозиція" на з'їзді у Києві затвердила склад головної ради політичної сили, до якої увійшли міські голови та інші представники місцевого самоврядування. Проте, найцікавішим є те, що усі присутні на з'їзді люди розмовляли російською мовою, незважаючи на те, що під час презентації мери шести міст, які і створили політсилу наголошували на тому, що в першу чергу, партія представляє інтереси людей, тому що, напевно, немає в цій країні більше персонажів, які щодня спілкуються з людьми і ходять ногами по вулицях і подвір'ях.

Про те, що з'їзд новоствореної політичної сили проводився мовою окупанта та у кольорах російського триколора повідомила на своїй сторнці у Facebook блогер та фотограф Наталія Шаромова.

"На з'їзді партії "И так понятно" або офіційна назва "Пропозиція".

З порогу і на всіх поверхах та етапах реєстрації на з'їзд – всі розмовляють російською. На мою пропозицію краще розмовляти зі мною українською, представники партії сказали: "И так понятно!" і ніхто не перейшов. Сумний початок", – зазначає жінка.

Очевидно, що новостворену партію "Проросійська Позиція" у Луцьку представлятиме скандальна депутатка Юлія Вусенко, яка наразі є депутаткою партї "Самопоміч".

У Facebook Вусенко виклала пост та фото із з'їзду партії, який вона відвідала.

Читайте також: Як на Волині нелегальні перевізники заробляють під час карантину (відео)

"На з’їзді партіі "Пропозиція" за одним столом зібралися небайдужі до місцевого самоврядування люди. Тут багато мені знайомих не один рік достойних людей, з деякими з них ми багато консультувалися або співпрацювали по питаннях загальноміських проектів і за цей час я переконалася у справжньості їхніх намірів – розвивати свої міста, а значить будувати Україну успішною!" – зазначила посадовиця.

У мережі люди бурхливо відреагували на чергову партію з "російськими грошима".

Волинянин, який помер від коронавірусу, мав супутні хвороби

Станом на 10.00 4 липня у Нововолинську зареєстровано 162 випадки захворювання на Covid-19, які підтверджені лабораторно. 113 людей  одужали. випадків летальні.

 Помер чоловік, якого лікували у реанімаційному відділенні Нововолинської ЦМЛ, він мав супутні хвороби, кілька днів був підключений до апарату ШВЛ.

На даний час у Нововолинській ЦМЛ стаціонарно лікується 19 пацієнтів, хворих  на коронавірус: 11 жителів міста і 8 іногородніх (Іваничівський р-н – 3, Горохівський р-н – 1, Локачинський  р-н-4). Зокрема, в інфекційному відділенні перебуває 9 жителів міста та 7 іногородніх пацієнтів. У реанімаційному – 3 хворих, 2 жителі  міста та 1 іногородній.

Читайте також: У районі на Волині закривають ринки

Два нововолинці, які мають коронавірусну хворобу, лікуються в обласній лікарні, а ще 28 отримують лікування амбулаторно.

За увесь період пандемії зроблено 253 швидких тести і взято 1068 заборів матеріалу на виявлення вірусу COVID-19 методом ПЛР. Також у Нововолинській центральній міській лікарні методом ІФА М зроблено усього 304 аналізи та методом ІФА G –108 аналізів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook