У Луцьку новонароджене немовля впало в кому після щеплення від гепатиту; Звільнили керівника волинської обласної дитячої лікарні; Луцьк потрапив до "помаранчевої зони" карантину; У Луцьку обікрали автівку депутата міськради, за повернення документів обіцяють винагороду; Померли троє працівників Волинського обласного драмтеатру; У гравців футбольного клубу "Волинь" виявили коронавірус; "Слуги народу" оконфузились на Волині: область зменшили у тисячу разів – такими були головні новини Волині 7 серпня.

Читайте також: Нові правила виклику "швидкої": у Луцьку тестують нову програму

У Луцьку новонароджене немовля впало в кому після щеплення від гепатиту (відео)

У Луцькому пологовому будинку сталася трагедія. Немовля, яке народилось шість днів тому, впало в кому за дві години після вакцини від гепатиту Б.

Зараз малюка доставили в дитячу лікарню, він у тяжкому стані в реанімації. На телеканал "Аверс" звернувся батько хлопчика Юрій Мороз, щоб надати ситуації розголосу. Чоловік також написав заяву до поліції з приводу халатності лікарів.

Немовля народилося в Луцькому пологовому будинку 1 серпня. Батько сам був присутній при пологах. Дитина народилася здоровою. 4 серпня породіллю вже мали виписувати. Однак через дві години після того, як немовляті зробили прививку від гепатиту – в дитини почалися проблеми, стало відмовляти дихання.

Звільнили керівника волинської обласної дитячої лікарні

6 серпня, звільнили очільника комунального підприємства "Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання" Волинської обласної ради Сергія Ляшенка. Про це йдеться у розпорядженні голови Волиньради. 

У документі йдеться, що медика звільнили через  одноразове грубе порушення  трудових обов’язків. 

З 7 серпня обов'язки керівника закладу виконує директор санаторію для дітей з батьками "Дачний" Олег Лопатін

Читайте також: На Волині помер директор КП "Полігон" (фото)

Луцьк потрапив до "помаранчевої зони" карантину

Міністерство охорони здоров'я оновило перелік "червоних", "помаранчевих" і "червоних" зон в Україні, за яким, зокрема до "червоної" зони потрапив Харків і Костопільський район Рівненській області. Натомість, Тернопіль із неї зник і став зеленим.

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та наздвичайних ситуацій, яка визначає епіднебезпечні регіони України, ще триває. Офіційно рішення має бути оголошеним на брифінгу, після ухвалення.

Однак, як свідчать оновлені дані карти епідемічних показників на рівні районів і міст, "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 станом на 7 серпня мають: м. Харків; Костопільський район Рівненської області; Кіцманський район Чернівецькій області.

У Луцьку обікрали автівку депутата міськради, за повернення документів обіцяють винагороду

З автомобіля депутата міської ради, відомого волонтера і засновника ГО ВЦ "Серце патріота" Сергія Балицького викрали сумку з грошима та документами. Власник просить повернути документи за винагороду. 

Інцидент трапився 6 серпня близько 16:00 на вулиці Даргомижського, 3, що поблизу Луцької міської ради. Невідомий чоловік розбив скло буса Mercedes Viano та дістав з нього чоловічу шкіряну сумку коричневого кольору, в якій знаходився паспорт, водійське та чорнобильське посвідчення, техпаспорт на автомобіль та ключі.

Викрадач міг викинути сумку після того, як дістав з неї гроші, тому волонтер просить лучан, які знайдуть сумку з документами, повернути її за винагороду.

Читайте також: Орудувала банда: у церкву на Волині повернули викрадені ікони (фото)

Померли троє працівників Волинського обласного драмтеатру (фото)

У Луцьку у липні-серпні відійшли у вічність троє працівників Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Пішли з життя ветеран театру, актор та режисер Анатолій Мельничук (06.08.2020), артист оркестру театру Микола Яциняк (21.07.2020) та інженер з пожежної безпеки Микола Панасюк (14.07.2020).

У гравців футбольного клубу "Волинь" виявили коронавірус

Два футболіста луцької "Волині" здали позитивні тести на COVID-19 перед матчем 29-го туру Першої ліги проти "Гірника-Спорту". Про це повідомляє Профутбол у Facebook.

Прізвища гравців не називаються, але відомо, що це воротар і захисник. Обидва почуваються нормально і перебувають на самоізоляції.

Матч вирішили не переносити, оскільки два підтверджені випадки COVID-19 в команді – допустима норма для Чемпіонату України. В усіх інших гравців тести негативні.

Читайте також: На Волині чоловік захворів на ботулізм

"Слуги народу" оконфузились на Волині: область зменшили у тисячу разів

Волинський обласний осередок партії "Слуга народу" опублікував рекламний ролик своєї команди, в якому площу Волині "зменшили" в 1000 разів. 

Ролик було викладено на ютубі політичної сили.

На початку відео з'являється напис, який стверджує, що площа області становить 20,1 квадратних кілометрів. Натомість реальна площа – 20 143 км²

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook