"Борисе і Глібе, ми Вас молимо": у селі на Волині відзначили храмове свято на чолі із Митрополитом Михаїлом; на Волині п'яний батько зґвалтував власну доньку; стало відомо ім'я посадовця, якого затримали на хабарі у Луцьку; на Волині знайшли труп військового, який перебував під слідством; кричала і кликала на допомогу: на Волині ґвалтівник-рецидивіст напав на жінку у сараї – такими були головні новини Волині у середу, 7 серпня.

Читайте також: У місті на Волині негода повалила дерева (фото, відео)

"Борисе і Глібе, ми Вас молимо": у селі на Волині відзначили храмове свято на чолі із Митрополитом Михаїлом

Вчора, 6 серпня, церква вшановувала святих братів страстотерпців Бориса і Гліба (в хрещенні Романа і Давида) – одних з перших русько-українських святих, канонізованих Київською Церквою, молодших синів святого Володимира Великого – хрестителя Русі-України. І не дивно, що саме у цей день у селі Шклинь Горохівського району святкували престольний празник, адже храм, який нещодавно покинув лави УПЦ МП та перейшов до новоствореної ПЦУ, носить назву святих Бориса і Гліба.

Ще із поза ранку біля храму зібралося дуже багато людей, адже перед початком святого богослужіння отець Михайло освятив водичку, яку могли набрати усі, хто прийшов у цей день до церкви. Сам процес освячення відбувався на вулиці під яскравим сонячним промінням, яке зігрівало душі усіх прихожан.

Після освячення води, прихожани зустрічали запрошених блаженніших священнослужителів ПЦУ, які розділили свято разом із мешканцями Шклиня, серед яких також був Протоієрей Андрій Сидор А головним, хто стояв на чолі всієї Божественної Літургії, став Митрополит Луцький та Волинський Михаїл (Зінкевич), якого зустріли хлібом та сіллю.

У цей день до храму завітали усі – від малого – до старого, адже зовсім не часто тут відбуваються такі богослужіння, на які з’їжджаються і інші священнослужителі, тим паче сам Митрополит Михаїл.

Сам храм був святково прибраний живими квітами, які підсилювали ауру свята та додавали в нього свою магію.

Детальніше читайте ТУТ.

Читайте також: На Волині затримали іноземця, який човном хотів потрапити до Польщі

На Волині п'яний батько зґвалтував власну доньку

Маневицька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про зґвалтування мешканцем одного з волинських сіл його 14-річної доньки.

Увечері 02 серпня 2019 року нетверезий горе-батько завів дитину у нежиле приміщення та зґвалтував.

Чоловікові повідомлено про підозру у зґвалтуванні неповнолітньої (кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 152 КК України).

Читайте також: У Луцьку хочуть пустити додатковий тролейбус

Стало відомо ім'я посадовця, якого затримали на хабарі у Луцьку

Оперативники управління захисту економіки у Волинській області Національної поліції України спільно з військовою прокуратурою Західного регіону викрили у хабарництві керівників одного з секторів Державної екологічної інспекції у Волинській області Михайла Гнатюка. Оперативники заявили, що сьогодні, 6 серпня, фігурант одержав від двох підприємців 50 тисяч гривень та 3 тисяч доларів США "винагороди", під час чого його затримали у Луцьку в одному із закладів харчування.

Донедавна затриманий працював Державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області – головним спеціалістом відділу державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря.

Посадовець задекларував квартиру у спільній власності із батьками та братом площею 66,9 м. кв. у Луцьку, у якій зараз тривають обшуки та дві земельні ділянки – 12 соток у селі Боголюби  та 12 соток у селі Шепель Луцького району. Дружина Наталія Гнатюк володіє автомобілем, однак не вказала якої марки.

У 2018 році Гнатюк отримав 120,39 тисячі гривень зарплати. Дружина своїх доходів від зайняття підприємницькою діяльністю не вказала.

Читайте також: У Володимирі-Волинському замінували міську раду: проводять евакуацію працівників

На Волині знайшли труп військового, який перебував під слідством

Військового з Ковеля, який перебував під слідством, знайшли мертвим.

Суд розглянув справу від військової прокуратури Луцького гарнізону про притягнення до адміністративної відповідальності 38-річного ковельчанина, який служив інженером озброєння військової частини А2042.

Прокуратура винуватила його за ч. 4 ст. 172-11 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Самовільне залишення військової частини або місця служби, вчинене в умовах особливого періоду), що тягне за собою накладення штрафу від ста сорока п’яти до двохсот вісімдесяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт з утриманням на гауптвахті на строк від семи до десяти діб.

До суду також надійшла довідка-доповідь командира військової частини А2042 від 26 липня 2019 року, в якій говориться, що службовець був виявлений без ознак життя.

У зв’язку з цим суддя закрив провадження у справі.

За яких обставин чоловіка знайшли мертвим та яка причина його смерті – в судовій ухвалі не вказується.

Читайте також: "Волиньгаз" знову перевірятимуть через донарахування у платіжках

На Волині чоловік, що вже сидів у тюрмі за зґвалтування та намагався знову вчинити злочин сексуального характеру. Це сталося 28 липня.

Відомо, що чоловік був засуджений волинським судом у 2014 році на 4 роки позбавлення волі. Утім, 28 липня 2017 року його умовно-достроково звільнили з колонії. 

Рівно через два роки, 28 липня 2019 року, він знову намагався зґвалтувати жінку. Так, силоміць схопивши її на руки та занісши до сараю, чоловік намагався проти волі жінки вступити з нею в статеві зносини. 

Щоправда, йому не вдалося довести свій лихий умисел до кінця, оскільки потерпіла чинила активний опір, кричала і кликала на допомогу. Тож такі її дії стали наслідком відсутності у кривдника статевої ерекції та прибуття на місце події двох людей, які завадили продовженню вказаних насильницьких дій сексуального характеру.

Відомо, що чоловік розлучений, проживає з матір'ю, непрацевлаштований. 

Вину у скоєному злочині він не визнав, має тісні зв`язки та активно спілкується з особами, які зловживають спиртними напоями, та раніше судимими як на території Камінь-Каширського району, так і за його межами.

Зважаючи на це, суд вирішив взяти чоловіка під варту до 28 вересня 2019 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook