Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, (НКРЕКП) повторно проведе позапланові перевірки 19 газорозподільних компаній бізнесмена Дмитра Фірташа на предмет донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу.

Читайте також:Скільки волиняни платитимуть за газ у червні

Зокрема, позапланові перевірки стосуватимуться таких компаній як "Вінницягаз", "Волиньгаз", "Дніпрогаз", "Дніпропетровськгаз", "Житомиргаз", "Закарпатгаз", "Запоріжгаз", "Івано-Франківськгаз","Київоблгаз", "Криворіжгаз","Львівгаз", "Миколаївгаз", "Рівнегаз", "Сумигаз", "Харківгаз", "Харківміськгаз", "Хмельницькгаз", "Чернівцігаз", "Чернігівгаз".

Зазначається, що необхідність повторно перевірити облгази викликана надходженням до нацкомісії численних звернень побутових споживачів щодо здійснення вищепереліченими компаніями донарахувань обсягів природного газу, які враховують різницю в приведенні до стандартних умов, пише Уніан.

В березні-квітні НКРЕКП почала перевірки операторів газорозподільних систем в Україні, в результаті яких наклала максимальний штраф 850 тис. грн за донарахування в платіжках за газ на 17 операторів газорозподільних мереж групи "Регіональна газова компанія" Дмитра Фірташа.

Читайте також: Ціна на газ для населення: чому Кабмін видав нову формулу і скільки платитимуть українці

Регулятор зобов'язав всі компанії провести перерахунки тим конкретним споживачам, по яких проводилася перевірка, а також зробити перерахунок додаткових нарахувань за весь період, починаючи з жовтня 2018 року, по всіх споживачах, по яких здійснювалися такі донарахування.

У групі компаній заявили, що не згодні з результатами перевірки і оскаржуватимуть їх у судовому порядку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook