Як «свідомий» луцький бізнесмен відмазується від махінацій з землею під 17-поверхівку, У центрі Луцька встановлять 182 камери відеоспостереження, На Світязі хочуть облаштувати сучасні зони відпочинку (фото), У Луцьку відкриють центри вакцинації – такими були головні новини Волині у середу, 9 червня.

Читайте також: Діткам та батькові, яких збило авто у Луцьку, потрібна допомога

У центрі Луцька встановлять 182 камери відеоспостереження

У центрі Луцька встановлять 10 смарт-камер із розпізнаванням обличчя, 12 камер, які розпізнають номерні знаки, та ще 160 звичайних камер.

Як зазначає у дописі мер міста, департамент муніципальної варти Луцької міської ради розпочав передпроектні роботи з побудови нового сегменту комплексної системи відеоспостереження «Безпечне місто Луцьк» на проспекті Волі та прилеглих до нього вулицях.

У рамках реалізації цього проекту заплановано побудувати близько 12 км волоконно-оптичних ліній зв’язку та встановити:

• 12 камер з функцією розпізнавання номерних знаків;

• 10 камер із смарт-функцією розпізнавання обличчя;

• 160 оглядових камер відеоспостереження.

Камери відеоспостереження будуть охоплювати центральну автомобільну магістраль міста, прилеглі вулиці, сквери, пішохідні та велодоріжки, паркувальні майданчики та відпочинкові зони. Також під відеоспостереження будуть взяті соціальні об’єкти освіти та медицини, які дотичні до проспекту.

На Світязі хочуть облаштувати сучасні зони відпочинку (фото)

На Світязі планують облаштувати сучасні відпочинкові зони.

До адміністрації Шацького НПП звернувся інвестор з пропозицією будівництва та облаштування сучасних відпочинкових зон на території парку: зона відпочинку на акваторії озера Світязь для короткотермінового відпочинку відвідувачів та рекреаційного пункту (бази відпочинку) для довгострокового відпочинку відвідувачів.

Інвестиційний проєкт №1: 

У відпочинковій зоні, безпосередньо на акваторії озера Світязь неподалік від берега, заплановано облаштувати 10 екологічних дерев’яних будиночків розміром 5х5 м з терасою, що будуть встановлені на дерев’яних сваях або ж геошурупах.

Інвестиційний проєкт №2:

Облаштування рекреаційного пункту передбачає будівництво будинків коконоподібної форми із затишними номерами та зоною для відпочинку, а також благоустрій території поблизу. Він буде знаходитись у Мельниківському лісництві (кв. 35 вид. 2) у зоні стаціонарної рекреації на землях постійного користування Шацького НПП площею 0,9 га.

Читайте також: На Волині двоє неповнолітніх хлопців на мотоциклі врізалися в паркан

У Луцьку відкриють центри вакцинації

На базі спортивного комплексу Волинського національного університету імені Лесі Українки впродовж 12-13 червня працюватиме перший на Волині вакцинальний центр.

Щеплюватимуть усіх охочих за адресою проспект Президента Грушевського, 2Б. Щоб отримати вакцину волинянам спершу потрібно зареєструються в електронній черзі, сказала Людмила Тимощук. З її слів, це допоможе уникнути великого скупчення людей у спортивному комплексі та черги.

Ті, хто зареєструється у додатку «Дія», дізнається деталі в СМС-повідомленні, де буде вказана дата вакцинації та час проведення процедури.

Як «свідомий» луцький бізнесмен відмазується від махінацій з землею під 17-поверхівку

Очільник громадського руху «Свідомі», бізнесмен-забудовник Андрій Покровський ,намагаючись відхреститись від незаконної зміни цільового призначення під 17-поверхівку в Луцьку, маніпулює поняттями і не пояснює, як зміг в обхід законної процедури отримати потрібне рішення. Його слова спростовують як юристи, так і земельники.

Нагадаємо, 1 червня, для земельної ділянки, придбаної Андрієм Покровським, шахрайським чином без відома луцької громади змінили цільове призначення: землю, яка передбачалась для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури, оминаючи законну процедуру, через реєстратора Держгеокадастру перереєстрували на багатоквартирну житлову забудову. Тепер поблизу річки Стир на вулиці архітектора Метельницького може постати 17-поверховий будинок, або ж і не один від забудовника «Казкова Оселя».

Через майже тиждень з часу публікації матеріалу бізнесмен Андрій Покровський, намагаючись виправдати незаконну зміну цільового призначення земельної ділянки, заявив, що публікація вищезгаданої інформації – це «замовний матеріал».

«Це роблять, оскільки моя команда діє незалежно, незаангажовано та відкрито. Це помітно по тому, що на останніх сесіях «Свідомі» не підтримали низку неоднозначних рішень. Думаю, саме цим і викликали цей замовний матеріал», – заявляє Покровський, проте крім пафосних фраз не наводить жодного конкретного прикладу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook