Нардеп-олігарх Степан Івахів, якого за багатьма оцінками називають найбагатшою людиною Волині, замість того, щоб справді допомогти людям, продовжує їх обдурювати. Один з останніх прикладів - скандал з комунальною «швидкою», яку фонд Івахіва «Патріоти Волині» обклеїв своїми логотипами та презентував селянам як власний подарунок.

Про це йдеться в сюжеті журналістів проекту «Гроші» телеканалу 1+1.

«Волинське село Межисить. Селяни радо плескають у долоні - привід то який - селу подарували новенький реанімобіль! Степан Івахів - місцевий олігарх, який дарує селу цю машину. Але виявилося, що машині 14 років! І ця схема куди цікавіша, ніж здається на перший погляд», - розповідають журналісти.

Головний лікар комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олег Куц розповів, що представники фонду «Патріоти Волині», дійсно спочатку обіцяли купити для жителів Ратнівщини повноцінну швидку допомогу. Однак зрозумівши скільки вартує сучасне авто з усім необхідним медичним обладнанням, відмовилися від такої ідеї. Зіславшись на те, що знайти необхідне авто не змогли, очевидно, вирішили зекономити і подарувати жителям Межиситя старий вантажопасажирський Ford Transit 2003 року вартістю близько 2700 доларів.

Цікаво, що олігарха Степана Івахіва неодноразово ловлять на брехні. Свого часу він напередодні виборів усіляко заперечував своє голосування за «диктаторські закони Януковича» 16 січня 2014 року, які згодом призвели до кривавих розстрілів Небесної сотні. єдиний нардеп з Волині, що підтримав амністію для проросійських терористів на Сході України, то дарує місту Ковелю доріжки, які насправді будуються за кошти міського бюджету, то щедро сипле обіцянками перед виборцями, які одразу забуває після кожної зустрічі

Окрім цього, волинський нардеп-олігарх Івахів забирає спадщину у сім'ї покійного товариша Ігоря Єремеєва, який був співвласником групи компаній «Континіум», серед 224 компаній якої одна - найбільш відома усім мережа АЗС WOG. Товарообіг «Континіуму» насьогодні складає більше 3 млрд дол. Головні бізнеснапрямки: нафтобізнес, молочний бізнес, нерухомість та ін.

Сукупна вартість «Континіуму» – близько 250 млн дол.

Разом з Єремеєвим цією компанією володіли Степан ІвахівСергій Лагур та Петро Димінський – кожен мав по 25% акцій.

Партнери були друзями, політиками і багатими підприємцями. Успіх компаній змусив колишніх друзів і партнерів, незважаючи на смерть Єремеєва, забрати його долю в «Континіумі» і піти на підлі кроки і махінації заради своєї мети, залишивши сім'ю покійного товариша без спадку.