Головний лікар комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олег Куц показав журналістам, як насправді виглядає «швидка допомога» від Степана Івахіва, яка мала рятувати життя селян.

Нагадаємо, що 20 жовтня 2017 року в селі Межисить Ратнівського району найбагатша людина Волині від імені свого фонду «Патріоти Волині» помпезно «дарує» громаді замість радянського УАЗу сучасний реанімобіль Opel Vivaro. На зустріч з нардепом, який привіз «дорогий подарунок», місцева влада примусово зігнала десятки бюджетників з навколишніх сіл. Проте довірливі селяни навіть не здогадувалися, що «швидка», яку презентує олігарх – комунальне майно і жодного відношення до неї сумнівний меценат і його фонд не мають.

Олег Куц розповідає, що представники фонду «Патріоти Волині» дійсно спочатку обіцяли купити для жителів Ратнівщини повноцінну швидку допомогу. Однак зрозумівши скільки вартує сучасне авто з усім необхідним медичним обладнанням, відмовилися від такої ідеї. Зіславшись на те, що знайти необхідне авто не змогли, очевидно, вирішили зекономити і подарувати жителям Межиситя старий вантажопасажирський  FordTransit 2003 року вартістю близько 2700 доларів.

 

Як обшитий у Бердичеві, ввезений із-за кордону мотлох, міг здатися екс-регіоналові Денису П’ятигорцю за швидку допомогу і чи повідомляв він про це рішення олігарха Івахіва невідомо. Але факт залишається фактом: електорату напередодні виборів, вкотре збрехали про турботу за їх життя та здоров'я, а Олегу Куцу передали «троянського коня» – бус наїздив за два тижні трішки більше тисячі кілометрів і поламався.

 На фото добре видно, як по всьому кузову поширилась корозія 

Як зізнаються працівники підприємства, технічний стан буса оцінили «на око» - жодного висновку експертизи чи так званого «бріфу» про те, в якому технічному стані він знаходиться ніхто і не думав давати. Окрилені подарунком медики навіть закрили очі на побите лобове скло, десятки вм'ятин, величезні зазори та іржу по всьому кузову.  Навіть діагностики цей FordTransit не проходив.

 

Завідувач гаражами Михайло Наумук підтверджує, що дійсно спочатку зраділи допомозі фонду «Патріоти Волині». Цей автомобіль найкращий варіант із ще 4 УАЗів, які пропонував Денис П'ятигорець для Самарівської ОТГ. Але зараз ремонт цієї машини можете вартувати значно дорожче її ринкової вартості.

«Ми два місяці просили у Степана Івахіва відремонтувати цього «зломка», навіть їздили туди (на Рівненську, де знаходиться фонд «Патріоти Волині») і слали нардепу офіційні листи. Та все марно. Жодної допомоги чи навіть простої відповіді так і не дочекалися: ні від Івахіва, ні від його помічників», – резюмує Михайло Васильович.

 

23 листопада, під час сесії Волинської обласної ради, одним з питань порядку денного було про передачу на баланс обласного бюджету старого FordTransit 2003 року випуску, який «пожертвував» комунальному закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» якийсь благодійний фонд. Голова обласної ради Ігор Палиця та депутатський корпус обурилися – мовляв, автомобіль надто старий і невідомо у якому він технічному стані, а ремонтувати таку техніку надто дорого. Відтак, депутати обласної ради одразу відмовилися від такого щедрої «пожертви».

 З правого боку на лобовому склі величезна тріщина. Орієнтовна вартість заміни близько 3 тисяч гривень

Розуміючи, що обман Івахіва в черговий раз викрито і справа набуде розголосу, кишенькові ЗМІ олігарха одразу встигли побачити у діях обранців «зраду», чийсь сценарій, спекулюючи темою, що це авто могло уже рятувати десь людські життя. Разом з тим ремонт цього металобрухту тепер обійдеться нардепу у кругленьку суму грошей. Та навіть попри жадібність засновника, його представники все ж зателефонували і обіцяють полагодити автівку.

«Передача автомобіля на район – це буденна справа, ми ніколи свята з цього не робимо», – каже Олег Куц. Про імпровізоване свято, влаштоване фондом Івахіва з нагоди передачі громаді «швидкої», яка і так перебувала у комунальній власності, він дізнався лише ввечері напередодні. Тим паче, що «швидку» в Межисить передали ще до того, як її «вручив» Івахів, видавши за «подарунок» власного фонду.

Це не зупинило екс-регіоналів, і комунальне майно, придбане свого часу покійним Борисом Петровичом Клімчуком і його фондом «Рідна Волинь» «горе-патріоти» презентували у кращих традиціях Януковича: звезеними бюджетниками, короваями та дифірамбами щедрому «посівальнику». Зазначимо, що самого Олега Куца, як керівника комунального закладу на Волині навіть не запросили: чи то щоб не бовкнув зайвого, чи просто не було місця у гелікоптері.

Нагадаємо, що олігарха Степана Івахіва неодноразово ловлять на брехні. Свого часу він напередодні виборів усіляко заперечував своє голосування за «диктаторські закони Януковича» 16 січня 2014 року, які згодом призвели до кривавих розстрілів Небесної сотні, єдиний нардеп з Волині, що підтримав амністію для проросійських терористів на Сході України, то дарує місту Ковелю доріжки, які насправді будуються за кошти міського бюджету, то щедро сипле обіцянками перед виборцями, які одразу забуває після кожної зустрічі

Прикро, що найбагатша людина Волині влаштовує якісь свята, зустрічі, де дивлячись в очі обманює присутніх, спекулюючи чужим майном, темі здоров'я і турботи про інших. Що тут казати, якщо навіть законну дружину свого найкращого друга і його дітей, Степан Івахів очорнив і пограбував майно їх покійного батька. Для свого каналу, який піарить «псевдоблагодійника» олігарх зміг купити кілька новеньких орендованих Фольксвагенів, Мерседесів, а для своїх виборців, які дозволяють йому багато років дерибанити державний бюджет і заробляти мільярди – груду ржавіючого металобрухту під назвою Ford Transit за 70 тисяч гривень.