За даними рутинного епіднагляду за чотирти тижні 2020 року у Волинській області захворюваність грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) серед населення області стрімко зростає. Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр.

Читайте також: У дитячому садочку в селі біля Луцька виявили небезпечну інфекцію

Інтенсивний показник захворюваності знаходиться на передепідемічному рівні.  Найвища активізація епідемічного процесу спостерігається в 4 районах області, де зафіксовано перевищення епідемічного порогу (Камінь-Каширському, Локачинському, Маневицькому, Любешівському) та у місті Нововолинськ.

Зростання захворюваності  спричинено збільшенням хворих у всіх вікових групах, але найбільший  ріст спостерігається серед дітей  віком від 5 до 17 років (на 40%).

Читайте також: Які популярні ліки можуть викликати гастрит

Впродовж нинішнього тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями в області захворіло близько 5,7 тисячі волинян, що на майже 1300 осіб більше ніж попереднього тижня.  Приріст захворюваності становить 29%. Із числа хворих майже 3,5 тисячі – це  діти до 17 років (61%). Кількість госпіталізованих  з приводу ГРВІ збільшилась вдвічі, і становить 227 осіб (4% від захворілих, із них 67% діти).

З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019 року) уже перехворіло понад 79 тисяч мешканців області – це 7,7% населення.

У місті Луцьк за чотири тижні 2020 року зареєстровано понад дві тисячі випадків ГРВІ, з котрих понад 63% серед дітей. Госпіталізовано 88 мешканців обласного центру, що в 2,5 раза більше ніж попереднього тижня. Інтенсивний показник захворюваності знаходиться нижче епідемічного порогу на 20%.

Читайте також: Спалах смертельного коронавірусу: чому українські прикордонники не вживають жодних заходів через хворобу

В окремих навчально-виховних закладах, в зв’язку із відсутністю по хворобі понад 20% учнів, тимчасового призупинено навчання. Це 5 закладів освіти: два в Камінь-Каширському, по 1 – в Горохівському, Луцькому та  Маневицькому районах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook