Народний депутат Ігор Гузь 5 лютого виступив із трибуни Верховної Ради і публічно звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Читайте також: На Волині нардеп ініціює перевірку діяльності колишнього міського голови

Депутат зауважив, що представляючи інтереси прикордонного виборчого округу №19, який межує з Євросоюзом, не може стояти осторонь ганебної ситуації, яка склалася із сервісною зоною двох митних переходів – "Устилуг" і "Ягодин". Він звернув увагу присутніх, що це два базових щодо пропускної здатності митних переходи України, і громадяни, які їх перетинають з обох баків, можуть бути неприємно вражені, повідомляє пресслужба нардепа.

"Соромно сказати, що ми сьогодні прагнемо йти до Євросоюзу і в нас два базових митні переходи, фактично, не мають жодних умов для громадян. У 2012 році виділили 6 мільйонів євро для облаштування МП "Устилуг" і з них 3 млн євро реалізували, нічого не зробивши, закопали котлован і крапка. Інших 3 млн євро повернули в бюджет. На "Ягодині" й того не було", – зауважив депутат.

Читайте також: Ігор Гузь заявив про створення нової коаліції у Волиньраді

Ігор Гузь звернувся до пана Шмигаля, до керівників митниці, прикордонної служби: "Друзі, наприкінці 2020 року була проведена процедура виділення певних коштів для облаштування переходів. "Ягодин" отримав нуль гривень. Люди, які були там, вони бачили, що це хлів. Я вимагаю, звернути на це увагу. Будь ласка, знайдіть інструменти аби, принаймні, у 2021 році розпочати певні роботи на цих двох митних переходах. І це буде правильний, європейський підхід до громадян України".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook