На одне із відділень Волинського фтизіопульмонологічного медичного центру, яке розташоване у смт. Колки виділяють шалені гроші із обласного бюджету. Проте сам заклад "працює" лише на папері.

Читайте також: Дерибан на мільйони: екс-керівниця волинської психлікарні розкрадала державні кошти

Згідно з рішенням Волинської обласної ради від 12 березня 2020 року "Про реорганізацію комунального підприємства "Обласний протитуберкульозний санаторій для дорослих" Волинської обласної ради", який розташований у смт. Колки Маневицького району, 1 липня 2020 року приєднано до КП "Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр" ("ВОФМЦ").

 

Проте, як стало відомо Інформаційному ресурсу "Під Прицілом" із копії акту ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства "Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр" Волинської обласної ради, який надали журналістам в Управлінні Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області у відповідь на Інформаційний запит, за період із 1 липня до 30 вересня 2020 року для функціонування фтизіопульмонологічного відділення у Колках було виділено із обласного бюджету майже 300 тисяч на заклад, в якому не лікується жодна хвора людина. Фактично кошти виділяли на зарплату працівників, які "працюють" у відділенні.

Цікавим є і той факт, що у структуру диспансерного відділення закладу введено денний стаціонар на 5 ліжок зі штатом працівників у кількості 12 чоловік. А це: лікар-фтизіатр, 2 посади медичної сестри, бухгалтер, економіст та 7 посад господарсько-обслуговуючого персоналу. Усі ці працівники отримували чималу заробітну платню за неіснуюче відділення. То кого ж вони там лікували?

 

Читайте також: Нове преміювання, напруга та брехня: як адміністрація луцького "Проліску" працює з підлеглими (відео)

Проте ревізія показала, що, незважаючи на створення денного стаціонару, на який і виділялись кошти, "облаштовані" палати з ліжками для забезпечення лікувальних заходів пацієнтів, не були виявлені. Тобто їх фактично у закладі не існує, а документів, які б засвідчували медичну роботу працюючого там персоналу, просто не ведуться.

 

Як зазначають працівники того ж таки санаторію, через реорганізацію заклад не працює уже пів року, адже його збираються повністю ліквідувати.

Наразі, за зверненням Держаудитслужби правоохоронці уже відкрили кримінальне провадження по цій справі.

Далі буде...

Тарас Середич

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook