"Прихлопнути" проросійські медіа в Україні – виявляється легко. І це зробив президент Зеленський, якого звинувачували, що він проросійський політик. Переконаний, треба йти далі: фінансову основу проросійських політсил прикрити й для цього є всі інструменти, а партію ОПЗЖ заборонити рішенням суду.

Читайте також: Волинський нардеп вимагає зупинити акредитацію у парламенті працівників заборонених "медведчуківських" каналів

Таку думку висловив народний депутат Ігор Гузь під час ефіру на телеканалі "1+1" у програмі "Право на владу" 18 лютого.

"Кремль всі ці 30 років укріпляв в Україні "п’яту" колону. І якщо будемо на цю тему дискутувати – ми ніколи не побудуємо країни, за яку віддали свої життя "Небесна сотня" на Майдані. З моєї суб’єктивної точки зору, це навіть не повинно дискутуватися: "п’яту" колону треба "прихлопнути"!

Парламентар звернувся до присутнього під час ефіру Юрія Луценка і нагадав, що у попередньому скликанні саме він був керівником найбільшої фракції у парламенті. І наприкінці каденції президента Порошенка, на жаль, на запитання людей, чому винні у розстрілах на Майдані не сидять – вони цієї відповіді не отримали:

Читайте також: Ігор Гузь вимагає від уряду відновити безперебійне електропостачання на волинських шахтах та погасити борг із зарплати гірникам

"Ваша сьогодні аргументація, що депутати щось там не проголосували. Так депутатська більшість була наша з вами і ви були керівником найбільшої фракції БПП. І Народний фронт, і Радикальна партія, і Батьківщина і Самопоміч могли підтримувати ті чи інші закони. Коли сьогодні Олександр Турчинов говорить, що дуже важко було під’єднати тероризм під закриття каналів – та дуже легко це було зробити. У 2018 році парламент звернувся до РНБО і президента, щоб закрили антиукраїнські канали. Але він цим не скористався. Чому? Бо не було підстав, як зараз сказав Порошенко в інтерв’ю. Та це смішно. Причина у тому, що ляси точили на Банковій з Медведчуком. Про це всі знають і це факт. Тому що намагалися домовлятися. А Зеленський, хоч я не є його апологетом, при всіх його мінусах, абсолютно неочікувано, зі своїми аргументами, можливо й політичними дивідендами, але він це зробив. І я визнаю, що це дуже серйозний крок".

Також Ігор Гузь зауважив: "Чому в Криму і на Донбасі була така ситуація? Тому що ми десятками років, ми – центральна влада, на превеликий жаль, не працювали з цими мільйонами людей. Ми не робили їх патріотами, не переконували їх, не знаходили правильних меседжів. І зараз вже покоління тих, хто сформувалися за часів Радянського Союзу, мабуть, їх неможливо взагалі переконати. Але є молодь і її треба переконувати.

Читайте також: Гузь до Шмигаля: "Вимагаю у 2021 році розпочати роботи з облаштування митних переходів "Устилуг" і "Ягодин"

З юності ми з Андрієм Білецьким займаємося патріотичним вихованням. Хіба хтось колись допомагав нам з цими таборами, заходами, з фестивалем "Бандерштат"?! Ми сьогодні повинні зрозуміти, як нам переконати цих людей, які голосують за проросійські політсили. І партія ОПЗЖ, яка в середині держави бореться проти України, – її треба заборонити рішенням суду".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook