Народний депутат Ігор Гузь вимагає від уряду негайно вирішити два питання: знайти механізми впливу на облгази, щоб споживачам безпідставно не відключали газ, та невідкладно прийняти відповідну постанову, щоб територіальні громади розпочали фактично отримувати у місцеві бюджети надходження від акцизу на пальне (13,44 %), за що голосувала Верховна Рада.

Читайте також: Ігор Гузь назвав дороги, які відремонтують у 2021 році

Про це інформує пресслужба нардепа.

Такі вимоги парламентар озвучив 3 березня з трибуни Верховної Ради. Працюючи в окрузі, він отримав низку звернень від місцевих жителів. Вони стосувалися зловживань представниками облгазів, які під начебто надуманими приводами відключають помешкання людей від газопостачання. І відбувається це в складні періоди: карантин і опалювальний сезон.

У публічному зверненні до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля нардеп зауважив: "Верховна Рада продемонструвала уряду свою позицію і сказала, щоб не відключали помешкання від газопостачання під час карантину і в опалювальний сезон. Так, у людей є борги, але навіть незначні суми стають приводом для порушення чинного законодавства. Люди звертаються і кажуть: ми сьогодні будемо йти в облгази, будемо їм перекривати роботу, шукати інші механізми. Уряд повинен знайти прийнятні механізми".

Читайте також: Ігор Гузь про "п’яту" колону в Україні: партію ОПЗЖ треба заборонити рішенням суду (відео)

Також парламентар нагадав, що в бюджеті на 2021 рік Рада підтримала законопроєкт аби певна частина акцизу з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального лишилася в місцевих громадах.

"Минув січень-лютий і жодної копійки не впало на рахунки об’єднаних громад. Тобто, парламент підтримує громади, були дискусії з цього приводу, була позиція Асоціації міст, а уряд не може прийняти підзаконний акт і вже два місяці громади по країні не отримали ресурсів з акцизу на пальне. Вимагаю у пана Шмигаля терміново виправити цю ситуацію і повернути борг у місцеві бюджети", – підсумував нардеп.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook