Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця звернувся до Генерального консула Республіки Польща в Луцьку Вєслава Мазура з пропозицією об’єднати зусилля в боротьбі з контрабандою на волинській митниці. Для цього він пропонує, зокрема, забезпечити спільний доступ до польських митних баз, аби мати достовірну інформацію щодо товарів, які ввозять в Україну, а також створити спільну групу фахівців із представників обох держав, що займатиметься подоланням корупційних схем.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Читайте також: Волинський митник розповів про тотальну корупцію в українській митниці

Про необхідність вирішення проблеми контрабанди через волинську митницю Ігор Палиця заявив ще під час останнього сесійного засідання. Як відомо, в Україну заїжджають забиті товарами автомобілі, хоча в товарних деклараціях – "нулі". Відтак, бюджет не доотримує сотні мільйонів гривень, які осідають в кишенях корумпованих митників.

"Якщо держава не бореться з контрабандою, то будемо боротись ми, область", – зазначив Ігор Палиця.

Про численні зловживання та контрабанду відкрито говорять і самі митники. Зокрема, в ефірі ТРК "Аверс" головний державний інспектор відділу по роботі з персоналом Петро Євтушок зазначив, що через начальника одного поста за зміну проходить 50-250 тисяч доларів від контрабандистів. Керівництво митниці тисне на підлеглих, провокуючи корупцію, тому чимало з них звільняються.

Читайте також: Митниця – найкорумпованіший орган Волині

Аби ефективно боротися з контрабандою на митниці голова Волиньради звернувся до Генерального консула Республіки Польща в Луцьку з пропозицією об’єднати зусилля, забезпечивши спільний доступ до польських митних баз.


В листі, зокрема, йдеться про те, що через державний кордон переміщуються товари, що декларуються на території Польщі і, при цьому, жодним чином не фіксуються при перетині кордону з українського боку.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter