У фіналі Євро-2020 збірна Італії у серії пенальті зуміла перемогти збірну Англії (3:2) та стати чемпіоном Європи. Після екстратаймів рахунок був 1:1, пише ІА Волинські новини.

Читайте також: Романтичний сюрприз для коханої: лучанин освідчився на стадіоні «Авангард»

Команди не стали розкачуватися на старті матчу. Італійці увімкнули високий пресинг і вже на 1 хвилині заробили кутовий. А на 2 хвилині збірна Англії відкрила рахунок: британці вибігли в контратаку, Тріпп‘є навісив на дальню штангу, де Шоу в один дотик поцілив у ближній кут – 0:1.

Італія намагалася відреагувати на пропущений гол, розвиваючи атаки на половині поля англійців. Інсіньє пробивав зі штрафного, але перекинув і стінку, і поперечину. У середині тайму дальню спробу мав К‘єза, але потурбувати Пікфорда не зумів, пробивши поруч зі стійкою.

У додатковий до першої половини час з розвороту бив Вератті. Але по-справжньому небезпечний момент команда з Апеннінського півострову створити у першому таймі не зуміла, тож він закінчився з мінімальною перевагою збірної Англії.

У другому таймі команди відповідали одна одній моментами на момент. На початку сорокап’ятихвилинки Стерлінг у своєму стилі впав у штрафному збірної Італії, але на відміну від півфінального матчу з Данією арбітр не зреагував на його падіння та не вказав на одинадцятиметрову позначку. Натомість Італія заробила небезпечний штрафний, але друга спроба Інсіньє у матчі знову була невдалою.

Невдовзі стандарт заробили і британці, але Магвайр після подачі пробив над поперечиною. Італійці відповіли ударом з гострого кута Інсіньє – Пікфорд зреагував.

На 62 хвилині К‘єза створив чи не найнебезпечніший момент своєї команди за дві третини матчу – в оточенні кількох суперників вінгер зумів пробити у кут воріт Пікфорда, але голкіпер здійснив сейв. А вже невдовзі на протилежній частині поля свої воротарські скіли продемонстрував Доннарумма, витягнувши м‘яч з-під поперечини після удару Стоунса.

На 67 хвилині Італія таки зрівняла рахунок після кутового: удар Вератті головою Пікфорд відбив в штангу, але Бонуччі вдало зіграв на добиванні, фактично занісши м‘яч у ворота – 1:1. Після забитого гола італійці відчули впевненість та створили ще один момент – Берарді в один дотик ледь не переправив м‘яч у ворота після пасу з глибини.

До кінця основного та додаткового часу команди більше не забивали, відтак вимушені були зіграти два тайми по 15 хвилин, але й після овертаймів рахунок не змінився – 1:1.

У серії пенальті влучнішою була збірна Італії (3:2), яка й стала переможцем Євро-2020.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook