Капелан луцької військової частини 1141 отець Сергій Лівончук отримав медаль від митрополита Епіфанія, повідомили на сторінці гвардійців у фейсбуці.

Читайте також: «Почесним громадянином Волині» став відомий тренер ВОДЮСШ

27 травня у Михайлівському Золотоверхому монастирі відбулася зустріч Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Епіфанія з військовими капеланами Національної гвардії України. У метрополії Православної церкви України митрополит Епіфаній вручив медалі за жертовність і любов до України.

«Хочу подякувати кожному із вас за опіку над нашими воїнами. У цей непростий час протистояння російській агресії ви робите важливу справу – надихаєте захисників України. Тож цими відзнаками я хочу і вас надихнути на продовження плідної праці», – сказав митрополит Епіфаній.

Читайте також: Епіфаній перебрався у нову резиденцію, якій більше 100 років (фото)

Загалом церковні нагороди отримали 15 священнослужителів з різних регіонів.  Серед них – капелан військової частини 1141 отець Сергій Лівончук.

«Приємно і водночас відповідально отримувати нагороди такого рівня. Для мене це стимул ще з більшими силами і натхненням трудитися на ниві Христовій,  допомагати воїнам, бути для них духовним наставником і захисником», – поділився враженнями отець Сергій Лівончук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook