18-го лютого між депутатами Володимир-Волинської міської ради Русланом Морозом та Ярославом Жуком відбулася штурханина у залі засідань просто під час комісії з питань містобудуванння, ЖКГ, інфраструктури, комунальної власності, енергозбереження та земельних відносин. Останній написав заяву до поліції.

Читайте також: Кабмін призначив головою Рожищенської РДА депутата Луцькради

Щоб розібратися у ситуації Княжий Град поспілкувався з обома сторонами конфлікту. Ярослав Жук поспілкувався з журналістами телефоном, а також надав письмовий коментар з його позицією. У Руслана Мороза – взяли коментар телефоном.

Що сталося?

18-го лютого на засіданні "земельної" комісії був присутній Ярослав Жук, який не входить до цієї комісії, але має право на ній перебувати з правом дорадчого голосу.

Він прийшов, щоб висловитися щодо двох питань: про штучно створену "схему" передачі у приватну власність землі біля будинку №100 на вулиці Ковельській депутатці  міськради сьомого скликання, яка має безпосереднє відношення до власності  приміщень у цьому будинку, а також мав поклопотатися про тривалу бюрократичну тяганину жительки міста, яка звернулася до депутата за допомогою, з виділенням їй невеликої частини землі біля будинку.

Шарпанина трапилась, коли Ярослав Жук хотів пояснити важливість виділення землі для мешканки міста.

"Мороз двічі намагався силоміць вивести мене з зали засідання. Також намагався відірвати вухо, але спроба завершилася невдало", – розповів Ярослав Жук.

 

Поліція приїжджала двічі

Постраждалий викликав поліцію спершу через штурханину з Морозом та через те, що його тягнули за вухо. До правоохоронців звернувся, "для того, щоб  надати можливість йому виконувати свої депутатські повноваження, які  чітко визначені і гарантуються йому законодавством України".

Після перерви конфлікт продовжився. Цього разу – через те, що Ярослав Жук приніс із собою відеокамеру, яка дуже "муляла" Руслану Морозу, тож він вирішив її забрати з рук Жука.

Читайте також: У "Слуги народу" визначилися з обласними кураторами місцевих виборів: Волинь – без керівника

"Але при таких діях Руслана Мороза дісталось тільки  добре столу в  депутатській залі, за яким я сидів. Стіл був пошкоджений Русланом Морозом", – додав Ярослав Жук.

Цього разу Ярослав Жук викликав поліцію, щоб депутата Мороза втихомирили та дали можливість Жуку інформувати про причини і необхідність вилучення з напередодні прийнятого рішення питання  продажу землі біля будинку №100 по вулиці Ковельській.

 

На вимогу депутата Жука працівники поліції склали акт псування  депутатом Морозом майна громади.

Зі слів Жука, "депутати профільної земельної комісії майже в повному складі не підтримали його проєкт рішення про припинення чи призупинення цієї штучно створеної деякими депутатами та чиновниками "схеми" з продажу землі біля будинку №100 на вулиці Ковельській під інтереси однієї з  місцевих слуг  народу".

"Руслан Мороз вчинив діяння, які  мають ознаки кримінальних правопорушень, що зазначені в Кримінальному кодексі України", – вважає депутат Ярослав Жук.

А що каже Руслан Мороз?

В свою чергу, Руслан Мороз був небагатослівним. Сказав лише, що все добре.

"Я Вам сказав: "Всьо харашо". Побачимося – поговоримо. Давай", – відповів він журналістам.

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook