Сьогодні, 25 листопада новообрані депутати Волинської обласної ради прибули на перше засідання, де отримали свої депутатські мандати.

Читайте також: "Слуга народу" у Волиньраді: що відомо про депутатів цієї партії

Відповідно до чинного законодавства сесію розпочав голова обласної виборчої комісії Іван Лазорко, який і вручив депутатам довгоочікувані мандати.

Загалом у складі VIII скликання мандати отримали 64 депутати.

Інформаційний ресурс "Під Прицілом" пропонує своїм читачам ознайомитися із біографією та політичною стежкою обранців.

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ПАРТІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ АГРАРНОЇ ПАРТІЇ УКРАЇНИ

Смітюх Іван Євдокимович

Народився 1965 року у селі Житнівка Камінь-Каширського району. Має вищу освіту за спеціальністю "інженер-механік", яку здобув у Московському автомобільному дорожньому інституті. У 2009 році закінчив Центр післядипломної освіти Волинського національного університету, де отримав кваліфікацію юриста.

Проживає у Ковелі та є директором Ковельського хлібокомбінату. У 2010 році його призначили на посаду голови Ковельської райдержадміністрації. У тому ж році став депутатом Волинської обласної ради. Був членом бюджетної комісії.

У 2012 році йшов самовисуванцем на виборах до Верховної Ради. Тоді у 21 виборчому окрузі його кандидатуру не підтримали.

У 2019 році у тому ж окрузі був довіреною особою кандидата у президенти Анатолія Гриценка.

Перебував у лавах Партії регіонів, увійшовши до складу фракції ПР у Волинській обласній раді та депутатської групи "Рідна Волинь", підконтрольної призначеному Віктором Януковичем на посаду голови Волинської ОДА Борису Клімчуку.

Крім того, в епоху президентства Віктора Януковича Іван Смітюх теж був призначений Віктором Федоровичом – на посаду голови Ковельської райдержадміністрації, а також керував  приватним сільгосппідприємством на Ковельщині, яке "вляпалось" у скандал із масовим отруєнням бджіл.

Його ж рідний брат Григорій Смітюх "знеславився" тим, що під час Революції гідності на одній із акцій АнтиМайдану закликав в Україну Путіна, аби той прийшов на допомогу "нуждающімся в паддєржкє…"

Щерблюк Тарас Васильович

Народився 1978 року в селі Сільце Горохівського району. Проживає у Горохові. Має вищу освіту. У 1996 році закінчив Горохівський радгосп-технікум за спеціальністю зоотехнік. У 2005 році закінчив Львівський національний аграрний університет, за спеціальністю менеджер-економіст.

З 1996 року по 2003 рік працював директором МПП "Меркурій". У 2005 році став засновником ПП "Макском".

Член Аграрної партії. На час виборів – голова Горохівської районної ради.

 

Мельник Андрій Андрійович

Народився 1982 року в селищі міського типу Володимирець на Рівненщині. Проживає у Луцьку. Здобув вищу освіту у Волинському державному університеті за спеціальністю політологія. Також закінчив Українську державну академію залізничного транспортую.

Працював консультантом з молодіжних програм управління у справах сім’ї та молоді Волинської ОДА. Був заступником голови Ратнівської райдержадміністрації. Також був завідувачем відділу по роботі з молоддю Волинського обласного відділення Партії регіонів та заступником голови Волинської обласної організації Партії регіонів з організаційної роботи.

Член Партії регіонів з 2002 року. Нині безпартійний.

З 2010 до 2015 року був депутатом Волинської облради.

Андрій Мельник! Свого часу він уже був депутатом Волиньрадивід Партії регіонів, але склав свої повноваження. Так він був одним з активних партійців політичної структури президента Януковича ще з 2002 року. Був завідувачем відділу по роботі з молоддю Волинського обласного відділення Партії регіонів.

Окрім того Андрій Мельник вляпався в скандал: журналісти опублікували записи, на яких він вчив членів дільничних виборчих комісій фальсифікувати вибори на користь партії Януковича. Зі знанням справи депутат-юрист пояснював працівникам, як "правильно" рахувати голоси і що "нічого страшного в цьому немає". Тоді колеги називали його за особисті якості "недоумком", "істеричкою" та "шісткою" через низькі моральні якості та бажання вислужитись.

 

Читайте також: Депутати VIII скликання від партії "За Майбутнє": що відомо про обранців громади

Приходько Валентин Васильович

народився 13 серпня 1979 році  в с. Піщане Камінь-Каширського району Волинської області.

Громадянин України. Освіта вища.

1998 р. – Луцьке педагогічне училище;

2000 р. – Волинський державний університет імені Лесі Українки.

2000-2002 – музичний керівник Лищенського ДНЗ;

2002-2003 – охоронець ДСО,МВ при УМВС України у Волинській області;

2003 р. – артист Волинського народного хору;

2004 р. – охоронець ТОВ "Феміда-інтер";

2005-2007 – вихователь Лищенського ДНЗ;

З 2007 року по листопад 2015 року – завідувач Лищенського ДНЗ;

З 19 листопада 2015 року голова Луцької районної ради.                                         

2006 – 2010 – депутат Луцької районної ради V скликання;

2011 – 2015 – депутат Лищенської сільської ради;

З 2015 року депутат Луцької районної ради VІІ скликання.

2015 р. – Почесна грамота голови Волинської обласної ради.

 

Волошенюк Ігор Васильович

Народився в 1967 році в селі Мирків Горохівського району. Закінчив Київський національний університет внутрішніх справ. Тривалий час працював у правоохоронних органах, обирався головою Луцької районної ради. З 2014 року — комерційний директор приватного підприємства "Волиньспецекспорт". Член політради Аграрної партії України, керівник виборчого штабу обласної організації АПУ, перший номер у списку.

Нещодавно голова "Аграрної партії" Волошенюк вляпався у гучний скандал. Він разом зі своїми посіпаками намагався роздерибанити 920 гектарів державної земліна території Баківцівської сільської ради. Але, господарський суд наклав арешт на ці ділянки та заборонив сільраді ухвалювати будь-які рішення щодо цієї землі.

Нагадаємо, під час жнив, у липні 2014 року, на території Одерадівської сільської ради "регіонал-перевертень" Волошенюк здійснив наїзд власним автомобілем на представника СГТзОВ "Україна" Ігоря Панчука, який намагався вивести в поле зернозбиральні комбайни. Після чого конфлікти між ними відбувалися щодня. Але найбільша сутичка виникла16 липня. Тоді посеред ночі відбулося справжнє побоїще. В період з 01 до 03 години в с. Сьомаках Луцького району біля ставка Ігор Волошенюк разом з групою невідомих осіб, на обличчях яких були захисні маски, застосували пістолети, рушниці та вчинили напад на комбайнера СГ ТзОВ "Україна" Рижка Сергія Миколайовича та інших працівників цього товариства. А передувало цьому рейдерське захоплення майна СГТзОВ "Україна" та переоформлення на іншу структуру – ТОВ "Баїв-Україна". Ігор Волошенюк брав в цьому безпосередню участь в якості начальника охорони "Баїв-України". Тоді за це відкрили кримінальну справу за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, бланків) та ч. 1 ст. 209 КК України (відмивання брудних грошей).

До слова, це був не перший інцидент, де Волошенюк поводився не просто жорстко, але й жорстоко. До прикладу, в січні 2012 року тодішній голова Луцької районної ради, він же голова районного осередку Партії регіонів Ігор Волошенюк, вчинив збройний розбійний напад на водія Руслана Габреля – чотири рази вистрілив у нього з пістолета, рукояткою розбив обличчя і голову, переламав вилицю, контузив праве око, пошкодив спину, наніс інші ушкодження. Медики констатували в Руслана побої середнього ступеня тяжкості. А трапилось все тому, що водій відмовився вчиняти аферу, затіяну Ігорем Волошенюком – не захотів віддавати йому машину з імпортним товаром.

Додамо, що свого часу Ігор Волошенюк працював міліціонером.  Але за незаконні операції з ввезення і оформлення автомобілів його взяли на гарячому оперативники Львівського УБОЗу.

Щоб не сідати до тюрми, прикинувся психічно хворим, аби потрапити в "дурку". Тож його у тій резонансній справі визнали неосудним. "Пришестя" на трон Януковича дивним чином зцілило Ігоря Волошенюка – він очолив "регіоналів" Луцького району і став головою райради.

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook