Луцький психолог Антоніна Мітлош вважає, що новий закон про статеву зрілість суттєвим чином не вплине на відносини між підлітками.

Читайте також: Найгарніша російська вболівальниця виявилася порнозіркою

Про це психолог повідомила у коментарі інтернет-виданню Life.Волинь 24.

У квітні президент Петро Порошенко підписав закон, який встановлює вік сексуальної згоди на рівні 16-ти років.

"Ці зміни навряд суттєвим чином вплинуть на відносини між підлітками, тим паче дія цієї статті не стосується добровільних стосунків між неповнолітніми. Цей закон не забороняє отримувати їм сексуальний досвід з однолітками, якщо вони самі цього бажають", − розповідає психолог.

Читайте також: Чому жінки зраджують чоловікам – дослідження

"Якщо говорити про готовність батьків до уточнень у законі, то відмова від терміну "статева зрілість", яка встановлювалась у кожному конкретному випадку індивідуально, швидше заспокоїть батьків, аніж збентежить. Це по-перше. А по-друге, для забезпечення готовності та розуміння важливості таких змін, вочевидь варто проводити просвітницьку роботу, пояснюючи суть цих змін. Це забезпечить розуміння наслідків і відповідальності, пов’язаних зі вступом закону в дію", − зауважує вона.

Читайте також: Українку жорстоко вбили в Голлівуді, у померлої залишилася донька

"Питання виховання і просвітництва на тему статевого розвитку і стосунків є надважливими і, на жаль, до цього часу лишаються серед багатьох українських батьків сороміцькими. Спочатку батьки вважають, що ще надто рано говорити зі своєю дитиною на подібні теми, а потім виявляється, що уже надто пізно", − зазначає Антоніна Василівна.

За словами психолога, у підлітків статеве життя асоціаціюється з дорослістю і крутістю і саме це часто штовхає їх до надто ранніх стосунків. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter