Коронавірус найбільш активно передається за день до появи симптомів у хворого. Тому, як стверджують вчені, ефективність масок полягає в тому, що її носіння може запобігти мимовільному поширенню інфекції тими, хто вже інфікований.

Читайте також: На Волині знову різко збільшилась кількість хворих та підозр на коронавірус – РНБО

Носіння маски допоможе запобігти мимовільному поширенню інфекції тими, хто вже інфікований, але ще не здогадується про це, оскільки не відчув симптомів. Адже особлива підступність коронавіруса полягає в тривалому інкубаційному періоді. Про це заявив професор Крістіан Дростен, очолює Інститут вірусології берлінської університетської клініки Charité, передає РБК-Україна.

Вчений з посиланням на новітні дослідження і математичні моделі розповів, що 44 відсотки випадків зараження оточуючих відбуваються до появи симптомів у носія вірусу.

"Інфіковані найбільш заразні за день до появи симптомів. При цьому більша частина інфекційної активності закінчується вже через чотири дні після появи симптомів. Якщо у когось протягом чотирьох днів були симптоми, він майже перестав бути заразним. А через тиждень наявності симптомів він більше не заразний", – заявив учений.

Читайте також: "Врятує лише вакцина": як світ намагається перебороти коронавірусну інфекцію

Проте професор уточнив, що мова в цьому випадку не йде про важкі випадки, що потребують госпіталізації. У момент підключення таких пацієнтів до апаратів штучної вентиляції легенів, найбільш ураженого вірусом органу, ризик зараження для медичного персоналу як раз дуже високий.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook