Рада національної безпеки й оборони України оприлюднила нові дані щодо кількості хворих на коронавірусну інфекцію на Волині.

Читайте також: Волинський лікар розповів про небезпечні захворювання, які можуть імітувати симптоми COVID-19

Головним ситуаційним центром України створено електронну карту поширення захворюваності на COVID-19 у світі та в Україні.  

На Волині, станом на 9:30 27 квітня виявлено 254 випадки захворювання на небезпечну інфекцію (за добу зафіксували 13 нових випадків).

Кількість підозр на COVID-19 в області зросла до 880 за добу.

Зафіксовано 6 летальних випадків від коронавірусної інфекції 2019-NCOV та 49 пацієнтів одужало.

 

Станом на 9:30 27 квітня в Україні 9009 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 220 летальні, 864 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 392 нових випадків.

Нагадаємо, першою ж коронавірус на Волині виявили у 7-річної дівчинки з Гірки Полонки, тоді – у директорки Луцької міської клінічної лікарні.

Після смерті лаболаторні дослідження виявили коронавірус у померлого від серцевого нападу лікаря-гінеколога Волинської обласної клінічної лікарні.

Читайте також: Волинянин захворів на коронавірус після відвідин дітей, чоловік – у дуже важкому стані

Згодом COVID-19 виявили у семи медиків з відділення реанімації Луцької міської клінічної лікарні. Відомо, до того ж, що у двох пацієнток Луцької міської клінічної лікарні, які були туди госпіталізовані з пневмонією, результати аналізів у суботу, 4 квітня, підтвердили інфікування COVID-19.

У суботу, 4 квітня, стало відомо також про те, що лікар і медична сестра Волинського обласного патологоанатомічного бюро, які робили розтин хворого на коронавірус волинського лікаря-гінеколога, отримали позитивні результати тесту на COVID-19

У понеділок, 7 квітня, стало відомо про ще два нові випадки захворювання. Хворіє дворічна дитина з мамою. Діагноз хлопчика вже підтверджено лабораторно. Проживає з мамою у Володимирі-Волинському.

8 квітня у Нововолинську зафіксували перший хворий на коронавірус. Пацієнт перебуває у НЦМЛ, підключений до апарату штучної вентиляції легень. 11 квітня чоловік помер та згодом інфекцію виявили у родичів покійного.

9 квітня у місті Ковель коронавірус підтвердили у медпрацівника методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР).

12 квітня на коронавірус захворіли сім медиків на Горохівщині, а також захворювання виявили у цілої сім'ї на Камінь-Каширщині.

13 квітня у селі Торчин Луцького району помер 19-річний хлопецьКоронавірус у хлопця виявили посмертно.

14 квітня страшну інфекцію виявили у двох водіїв "швидкої" медичної допомоги, один випадок у Нововолинську, інший − зі Старовижівського району.

18 квітня в одного з працівників Ківерцівського районного відділу поліції лабораторно підтвердився діагноз коронавірус. У вівторок, 21 квітня, підтвердили ще 5 випадків COVID-19 у його колег.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook