Сучасне освітлення, ремонт прибудинкових територій, новий паркан навколо школи і навіть капітально відремонтований міст з гарантією на 10 років – це і не тільки побачили журналісти під час інспекції об'єктами міста, на яких триває ремонт. 

Читайте також: Проспект Волі у Луцьку зазнає масштабної реконструкції: що зміниться

Лучанка Ольга Василевська, яка мешкає на вулиці Львівській, каже – їхня прибудинкова територія була в жахливому стані. Тому мешканці будинків 63 та 63а звернулися до Луцької міської ради з проханням відремонтувати їхнє подвір’я. Жінка задоволена тим, як швидко оновлюють територію перед будинком. Тут вже встигли облаштувати тротуари, поклали новий асфальт, а зараз встановлюють LED-освітлення.

Окрім ремонту прибудинкових територій кипить робота й на мосту, що на вулиці Ковельській, який мав значні недоліки дорожнього покриття. За словами радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, вартість робіт на цьому об'єкті – понад тринадцять мільйонів гривень.

Читайте також: Вигляд фонтану, підземний перехід: як реконструюють Театральний майдан

"Він включає в себе повністю капремонт мосту разом із деформаційними швами, з нижнім шаром асфальту, з верхнім шаром асфальту. Повністю включає в себе тротуари. Як бачимо, частина їх вже викладена. Є заміна відбійників, заміна металевої огорожі. Перший міст в Луцьку, на який розповсюджується гарантія десять років", – каже Поліщук.

Ще один об'єкт, де нині тривають ремонтні роботи – прибудинкові території на вулиці Привокзальній. Також тут триває ремонт і подвір'я 15-ї школи. В ході інспектування цих об є'ктів вирішили, що варто замінити і старий паркан, навколо освітнього закладу.

Виконувач обов'язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт каже – хоча бюджетних коштів не вистачає, аби одномоментно відремонтувати усі прибудинкові території, втім міська рада намагається реагувати на усі звернення лучан, яких, до слова, надходить чимало.

"В цілому, звичайно, зауважень багато по ремонтам. Але так завжди. Головне, щоб ці зауваження, які були висловлені, щоб вони були всі виправлені. І тоді, я сподіваюсь, ці двори будуть прекрасними, люди будуть задоволені, що проведений цей ремонт. І це ще один крок до того, щоб проживання в нашому місті носило комфортний характер", – відзначає Григорій Пустовіт.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook