Проєкт реконструкції проспекту Волі перероблять, а його візуалізацію винесуть на розгляд громадськості. Центральна вулиця стане ширшою, з місцями для паркування та велодоріжками, повідомляє ІА Волинські Новини.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця разом із представниками влади Луцька оглянули ділянку проспекту Волі, яку планують ремонтувати. Учасники зустрічі дійшли висновку, що проєкт необхідно доопрацювати, аби головну вулицю міста реконструювали якісно, надійно, і вона не потребувала ремонту тривалий час.

Читайте також: В історичній частині Луцька зводять новобудову на рештках старовинного монастиря

Нагадаємо, під час прямого ефіру на телеканалі "Аверс" Ігор Палиця повідомив, що основна складність ремонту головної вулиці міста в тому, що просто серед проїжджої частини прокладені комунікації, яким 50-60 років.

Під час виїзної зустрічі на місце майбутнього ремонту, учасники дійшли висновку, що нинішній проєкт необхідно переробити, адже сьогоднішній варіант - це капремонт, а не реконструкція. У ньому, зокрема, передбачено замінити мережі (зливову каналізацію, водовідведення) в центрі проїжджої частини.

"Якщо робити так, як пропонується проєктом зараз, доведеться на весь час ремонтних робіт перекривати проспект, а це – повний параліч руху", – зазначив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук. Тому учасники виїзної зустрічі дійшли висновку, що труби потрібно прокласти тротуарною частиною проспекту, щоб не перекривати рух. Для цього необхідно внести зміни в проєктну документацію.

Читайте також: У Луцьку відкрили найсучасніший перинатальний центр (фоторепортаж)

"Потрібно зробити ґрунтовний проєкт, щоб було все враховано на десятиліття", - наголосив Ігор Палиця та додав, що проєкт реконструкції проспекту Волі буде доопрацьовуватися.

Зокрема, тут, крім перекладання комунікацій, має бути розширення самої проїжджої частини, будуть передбачені велодоріжки, замінені тролейбусні лінії.

"Центральний проспект має стати справжньою окрасою міста", – підсумував Ігор Палиця.

Після коригувань на розгляд громадськості представлять візуалізований проєкт, і тоді, після врахування думки лучан, вже можна буде розпочинати роботи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook