У Єгипті від коронавірусу помер український лікар-стоматолог, відомий волонтер Юрій Юрасюк з міста Ірпінь. "Швидка" двічі відвозила його в лікарню, проте кожного разу йому відмовляли в госпіталізації і прийняли тільки тоді, коли його стан критично погіршився.

Читайте також: Це місце вважають "проклятим": у Польщі назвали ймовірні причини аварії українського автобуса

Про це пише "Обозреватель".

Як розповіла дружина Юрасюка, вони з двома дітьми прилетіли на відпочинок в Шарм-ель-Шейх на початку березня. Перед вильотом сім'я здала ПЛР-тести, у всіх вони були негативними. Однак уже через три дні Юрію стало погано.

"8 березня Юру забрала швидка і відвезла в єгипетський госпіталь. Там йому зробили КТ, з'ясували, що у нього двостороння пневмонія і підозра на коронавірус. Однак його не госпіталізовували. Він повернувся, його ізолювали від нас в іншому номері готелю. А вже настав 9 березня ми отримали результати тесту, той виявився позитивним. Юру знову забрала швидка, однак йому знову відмовили в госпіталізації, і він повернувся в готель", − розповіла жінка.

Вже 13 березня Юрію стало зовсім погано, він почав кашляти кров'ю і важко дихав. Лише тоді його погодилися госпіталізувати.

"Його майже відразу підключили до апарату ШВЛ. До цього він ще встиг надіслати мені селфі звідти. Але стан був важким, він уже задихався. А ввечері зв'язок з ним пропав", − додала дружина.

Як виявилося, Юрій був на діалізі, тому що почалися проблеми з нирками. Потім у нього була зупинка дихання, його реанімували. Але в результаті у чоловіка постраждав головний мозок. 19 березня жінці повідомили про смерть чоловіка.

Читайте також: У Чехії двох українських заробітчан знайшли мертвими в холодильнику (фото)

"Потім мені передали висновок по всім обстеженням, у нього ще були пробиті легені дренажами під час реанімації", − повідомила дружина.

Жінка вважає, що в смерті її чоловіка винна страхова компанія, яка не наполягла на своєчасному лікуванні. У середу, 24 березня, тіло Юрія мають доставити в Україну і поховати.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook