Лучанка Ірина Островська-Коц скаржиться на російськомовний репертуар у місцевому закладі харчування.

Читайте також: Скандальна луцька депутатка представлятиме новостворену проросійську партію

За словами лучанки на літньому майданчику одного із закладів Луцька лунає російськомовний репертуар. А саме, мова йде про заклад "Osteria".

"Російськомовний репчик, піражков, знову російськомовний репчик. Щось, схоже на шансон і з словами: "Ні рубля ля-ля". Сьогодні чоловік мій не втримався і зробив таки зауваження персоналу літнього майданчика "Osteria", воно ж "Patio di Fiori". Хазяїн –Володимир Пащенко, – той самий, хто був колись "активістом" Майдану у Луцьку. Пам'ятаєте червону курточку?

У цей час він сидів за одним із столиків і його, вочевидь, репертуар влаштовував. Думаю, він переконаний, що оця, "господіпрости", музика, має влаштовувати і мене, і моїх дітей, і ще кільканадцять сусідів, вікна яких виходять на оцей бік", – пише обурена лучанка.

"Музика російська. В Україні, яку і так намагаються розірвати і зробити Малоросією. У громадському місці. Ще й гучно, трясця. Ми знову живемо з зачиненими вікнами", – зазначає пані Ірина.

Читайте також: Принципова позиція: популярна мережа закладів харчування прибрала з терміналів російську мову

Нагадаємо, що українська мережа ресторанів "Lviv Croissants" ("Львівські круасани"), які мають своє представництво у Луцьку, відмовилася від меню для відвідувачів російською мовою. У компанії пояснили, що встановили термінали для самообслуговування, де за замовчуванням була російська мова, проте цю опцію принципово прибрали.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook