Радник міського голови Луцька Ігор Поліщук розповів про скандальну поведінку частини депутатів міськради на сесії 28 лютого.

Читайте також: Колишня секретар Луцькради шокувала поведінкою "леді": матюки, жбурляння предметів, нецензурні жести

Депутати, які представляють меншість, спробували зірвати сесію через невдоволення,  що земельну ділянку на вулиці Рівненській віддали не тому, кому вони хотіли. 

За словами Ігоря Поліщука, окремі депутати напередодні сесії писали сценарій і проводили репетиції блокування і зриву розгляду порядку денного та голосування.

Читайте також: Ті, хто роздерибанив 100 гектарів землі у Луцьку, згадали про совість

"Справа в тому, що питання стосувалося ділянки на вулиці Рівненській і оформлення землі в оренду під майном. Історія наступна: ще за каденції Миколи Ярославовича Романюк збанкрутувало комунальне підприємство Зелене господарство, яке мало у власності ці теплиці на вулиці Рівненській. Підприємство розпочало банкрутувати ще у 2014 році, тож податкова отримала це майно в заставу, згодом податкова продавала це майно з аукціону і вони були придбані за 2,6 мільйона гривень.

Читайте також: Керівник "Народного контролю" на Волині вимагає гроші у забудовників, щоб не перешкоджати будівництву

Виділення цієї ділянки не тому підприємству, якому хотіли ці депутати (які намагалися зірвати засідання сесії, – ред), спровокувало таку сесію", – цитує Поліщука ІА Волинські Новини.

Радник міського голви додав, що якщо забудовник збудує житло, то окрім квартир, буде платитися оренда цієї ділянки, допоки триватиме будівництво. За попереднім розрахунком, сплата пайової участі складатиме до 15 млн грн у бюджет міста. Тому заяви таких експпертів як Сергій Григоренко про те, що бюджет недоотримає кошти, це неправда.

Нагадаємо, що найактивнішими блокувальниками на сесії стали Юлія Вусенко ("Самопоміч"), Павло Данильчук ("Народний контроль"), Юрій Моклиця (експерт "Волинського центру розвитку урядування").

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter