Депутати Луцької міської ради звернулися до Кабінету міністрів України щодо неефективності й недоцільності дистанційного навчання. Про це йшлося під час позачергової 85-ої сесії міської ради 2 липня.

Читайте також: Луцьк змагається за титул "Найкращого міста України"

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що дистанційне навчання було вимушеним в умовах карантину, але, на його думку, далі воно недоцільне.

"Проаналізувавши декілька місяців дистанційного навчання, було виявлено низку перешкод. Зокрема, є маса предметів, які неможливо викладати онлайн. Для прикладу, як можна навчити дитину грі на музичному інструменті онлайн?", – звернув увагу Ігор Поліщук.

Крім того, він заначив, що дистанційне навчання незручне для вчителів та батьків, а також для дітей, які не соціалізуються і весь час проводять за комп’ютером.

"Просимо Міністерство освіти і науки розробити механізм безпечного навчання у школах, який гарантуватиме відвідування шкіл учнями з дотриманням належних карантинних вимог. Зараз діти відвідують садочки, то чому школярі не можуть ходити до школи?", – зазначив Ігор Поліщук.

Депутат Євгеній Ткачук закцентував увагу на тому, що "дистанційне навчання – це знущання над батьками, учнями та вчителями" та зауважив, що у разі запровадження суворого карантину восени міська рада прийматиме наступні рішення своєчасно, реагуючи на поточну ситуацію.

Читайте також: Землю Старого ринку поділили на чотири частини (схема)

Тому обранці громади звертаються до Міністерства освіти і науки з проханням напрацювати оптимальний варіант вирішення питання, аби діти могли відвідувати школу, але безпечно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook