Земельну ділянку комунальної власності, яка розташована на вулиці Глушець, 1 у Луцьку, площею більше двох гектарів, поділили на чотири частини. А саме, це ділянка, на якій нині розташована частина Центрального ринку. Відповідне рішення депутати прийняли на дистанційній позачерговій 85-ій сесії міської ради.

Читайте також: Суд не заборонив зносити контейнери на ринку у Луцьку (фото)

А саме, розподіл земельної ділянки загальною площею 2,2125 гектара виглядатиме так: ділянка № 1 – площею 0,5040 гектара; ділянка № 2 – площею 0,1996 гектара; ділянка № 3 – площею 0,0449 гектара та ділянка № 4 – площею 1,4640 гектара.

Як зазначив начальник управління земельних ресурсів Луцької міськради Сергій Шабала, дана ділянки перебуває у комунальній власності і поділили її так, аби усе майно належало одному власнику.

За словами радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, на сьогодні йде до завершення багаторічна баталія за впорядкування території колишнього Старого ринку у Замкову площу і вже у другій половині липня ми матимемо результати Всеукраїнського архітектурного конкурсу.

"Бачимо, що "Облспоживспілка" десь маніпулює фактами і зареєструвала, зокрема, викладену бруківку на території ринку, як єдиний майновий комплекс, хоча сьогодні законодавство взагалі не передбачає такого поняття. Однак, є Постанова Верховного Суду України, у якій зазначено, що внесення в описову частину єдиного майнового комплексу запису про наявність замощень з асфальту та бруківки не свідчить про виникнення права власності "Облспоживспілки" та не порушує прав власності на земельну ділянку. Як встановлено судами, спільне замощення не внесене, як складова частина нерухомого майна та не зареєстроване, як самостійний об'єкт нерухомості. Крім того, власником земельної ділянки, на якій розташований майновий комплекс, у тому числі й тієї частини, де облаштоване спільне замощення, є Луцька міськрада. Таким чином, цим рішенням підтверджено, що це замощення не є об'єктом нерухомості, а земельна ділянка є власністю міста", – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте також: Зі Старого ринку Луцька демонтували 520 контейнерів

Представник юридичного департаменту міської ради Андрій Максим’як підтвердив, що мощення з бруківки та асфальту не зареєстровано як об'єкт нерухомого майна. Крім того, один із представників "Облспоживспілки" у суді заявив, що у разі необхідності бруківка та асфальтне покриття можуть бути демонтовані.

Народні обланці Микита Рабан та Тарас Шляхтич звернули увагу депутатів на те, що рішення про поділ земельної ділянки напряму не стосується підприємців ринку, адже господарські відносини укладені між ними й "Облспоживспілкою".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook