Компанія ТОВ «Вест Вей», яка «прописана» у Львові, отримала дозвіл від Антимонопольного комітету України на купівлю Луцького спиртзаводу.

Читайте також: В Україні стартує «Велика приватизація»: затвердили стартову ціну компанії

Антимонопольний комітет України дозволив компанії ТОВ «Вест Вей» (Львів) купити Луцький спиртзавод за 54,7 млн грн, пише ІА «Конкурент»

"Надано дозвіл ТОВ «ВЕСТ ВЕЙ» (м. Львів, Україна) на набуття контролю над частиною суб’єкта господарювання − активами Луцького місця провадження діяльності та зберігання спирту, розташованих за адресами: м. Луцьк, вул. Ковельська, 67 та вул. Залізнична, 11, державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» (м. Бровари, Київська обл)", - йдеться у рішенні АМКУ від 19 серпня.

Право на приватизацію даного активу за 108,48 млн грн на онлайн-аукціоні 30 березня виграло ТОВ «АС Інвест Груп» (Львів), однак відмовилося від підписання договору купівлі-продажу об'єкта. Відповідно, право на приватизацію спиртзаводу перейшло до наступного учасника аукціону, який запропонував найбільшу суму угоди – компанії «Вест Вей» з її ціновою пропозицією в 54,7 млн грн.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, ТОВ «Вест Вей» зі статутним капіталом 1 млн грн зареєстровано в 2016 році, воно займається будівництвом житлових і нежитлових приміщень. Його кінцевий бенефіціар – Володимир Каїнський.

Читайте також: На Волині виставлено на приватизацію 14 об'єктів

Згідно з інформацією на сайті «ProZorrо.Продажі», в торгах 30 березня брали участь п'ять компаній. Крім «АС Інвест Груп» і «Вест Вей», ТОВ «Рент авто Україна» (Львів) запропонувало 24,7 млн грн, ТОВ «Млинівський м'ясокомбінат» (селище Млинів Рівненської області) – 21 млн грн, а ТОВ «Інсула Кепітал» (Київ) – 20,7 млн грн.

Луцьке МПД налічує 1024 найменуваннь будівель, обладнання, рухомого та іншого майна, в число яких входять адміністративний та виробничі корпуси, спиртосховища, склади, майстерні, градирня, бардосховище та інші об'єкти загальною площею 11,29 тис. Кв. м.

Компанія ТОВ «АС Інвест Груп» 30 березня виграла аукціон з приватизації окремого майна Луцького спиртзаводу (Волинська область) за 108,5 млн грн, що в 5,2 рази перевищило стартову ціну активу.

ФДМ у 2021 році запланував продати сім спиртозаводів, які на даний час входять до складу держпідприємства «Укрспирт». Це Борщівський (Тернопільська область), Караванський (Люботин, селища Караван і Барчани Харківської області), Липницький (Житомирська область), Новоборовицький (Чернігівська область), Іваньківський (села Іваньки і Поташ Черкаської області); Ковалівський (Тернопільська область) та Тростянецький (Вінницька область) спиртзаводи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook