Український уряд затвердив умови приватизації Об'єднаної гірничо-хімічної компанії (ОГХК). Стартова ціна підприємства повинна бути не менше 3,7 млрд грн.

Читайте також: В Україні будуть по-новому контролювати операції з землею: яких змін очікувати

ОГХК є одним із найбільших видобувачів титанових і цирконієвих руд у світі. Про це повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram.

Визначено зобов'язання для покупця з інвестицій, по соціальному пакету для працівників, а також щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства. Відзначається, що вже більше 10 компаній, в тому числі іноземних, зацікавилися купівлею компанії.

«ОГХК стане першим об’єктом програми «Велика приватизація». Це важливий крок до зменшення частки та ролі держави в економіці, що обіцяв у своїй передвиборчій програмі Президент України. Прозора приватизація – це не тільки можливість залучити сотні мільйонів інвестицій та збільшити виробництво, але й один із найбільш ефективних антикорупційних заходів», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Волині виставлено на приватизацію 14 об'єктів

Раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» Кирило Тимошенко заявив, що в нинішньому році від приватизації об'єктів державної власності планується отримати 12 млрд гривень, що в чотири рази більше, ніж у минулому році.

За його словами, доходи від приватизації в минулі роки росли несуттєво, а збиткова для бюджету держвласність або простоювала, або залишалася джерелом корупційних доходів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook