Серед молоді набирає популярність пропаганда здорового способу життя та ідея відкриття малого бізнесу. Багато груп в соціальних мережах спрямовані на те, щоб мотивувати людину і навчати чомусь новому.

Читайте також: Супрун закликала перевозити пацієнтів ногами вперед

Психологи провели дослідження, в якому з'ясували, що далі, ніж просте читання книг і груп по саморозвитку, справа просувається лише в одиничних випадках, пише ScienceDirect.

У дослідженнях взяли участь 29 молодих людей. Під час проведення вправ за ділянками мозку випробовуваних стежили медики. Прилади фіксували надзвичайно високу роботу відділів півкуль при виконанні навіть найпростіших завдань.

З'ясувалося, що молоді люди з великими труднощами виводили намальованого персонажа із зони комфорту (в прямому сенсі). Їх мозок при цьому напружувався, витрачаючи додаткові ресурси.

Психологи запевняють, що лінь – це зовсім не вада, а природна модель поведінки. Тобто, мозок людини прагне захистити тіло від виконання зайвої роботи і стресу. За словами дослідників, мозок людини готовий витрачати додаткові зусилля, але за умови, що тілу не доведеться робити зайвих рухів.

Читайте також: На Волині за останній тиждень на кір захворіло 27 чоловік

Висновок вчених такий: лінь – природна модель поведінки, мозок намагається зробити все, щоб уникнути фізичної активності.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter