Плани українців щодо відпусток в 2021 році повернулися до показників, які були до початку пандемії коронавірусу. Цього літа 38% українців провели або планують свою відпустку вдома.

Читайте також: Карпати, дачі і курорти: українці розповіли, як планують провести літню відпустку

Про це стало відомо з опитування Research & Branding Group, пише УНН.

У цьому році 38% українців провели або планують провести відпустку вдома. Зазначається, що в минулому році таких було в півтора рази більше.

При цьому, 21% українців планують провести відпустку на морі в Україні (в минулому році таких було в півтора рази менше).

Ще 13% респондентів повідомили, що проведуть відпустку – на дачі (такі ж показники були і в минулому році). Ще 6% зазначили, що проведуть відпустку в іншому населеному пункті України (в минулому році таких було в шість разів менше).

На море за кордон цього року поїдуть 5% українців. Така ж статистика була і в минулому році. Ще 3% – в інших місцях за кордоном (що можна порівняти з 2018-19 рр.).

У той же час, кожен восьмий житель України (13%) в цьому році ще не був або не планує йти у відпустку (що можна порівняти з торічніми настроями), а 6% – не визначились.

Опитування компанії Research & Branding Group проводився з 10 по 21 липня 2021 року серед 1813 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,4%.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook