Україні повернули приміщення стадіону "Металіст" та тренувальну базу футбольного клубу у селищі Високий, які раніше належали оліграху-втікачу Сергію Курченку.

Читайте також: Бізнесмена-утікача Курченка позбавили монополії на експорт вугілля з ОРДЛО, – ЗМІ

Про це заявили у пресслужбі Харківської обласної державної адміністрації, повідомляє Укрінформ.

"Реєстрація приміщень по вул. Плеханівській, 65 на сьогодні завершена, вони внесені до Державного реєстру нерухомого майна. Це віп-сектор, підтрибунні приміщення південної і північної трибун, футбольна академія. Також 3 січня зареєстрували базу у Високому", – повідомили в ОДА.

У грудні 2019 року голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що частина приміщень стадіону "Металіст", частина дитячої футбольної академії "Металіста", тренувальна база в селищі Високому й інші об’єкти, конфісковані у Курченка, так і не прийняті в управління Харківської ОДА.

Читайте також: Курченко поставляє вугілля з ОРДЛО в Україну під патронатом Порошенка

Цим майном користувалися треті особи, хоча ще 11 квітня 2018 року вийшло розпорядження Кабінету міністрів України, яким майнові комплекси, конфісковані у ПАТ "Футбольний клуб "Металіст", ТОВ "Металіст Холдинг" і "Металіст арена", передавалися до сфери управління Харківської обласної державної адміністрації. Та протягом всього 2018 року майно в обласну власність так і не прийняли.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook