Під час перебування на високих посадах лідер партії "Сила і Честь" Ігор Смешко засвітився у багатьох корупційних схемах.

Читайте також: Месіанство і нарцисизм лідера: чому "Сила і честь" Смешка розвалюється до виборів

Про це повідомляється на YouTube-каналі ГляделкаUA.

Під час керування розвідкою екскандидат на посаду Президента зобов’язав військових розвідників купувати тушонку за завищеною удвічі вартістю. Продукт виробляли на заводі його сестри.

Ще один скандал пов’язаний із закупівлею коньяку для представницьких цілей СБУ. Згідно з документами, економити Смешко не бажав. Пляшка напою вартувала 1,5-2 тисячі доларів.

Незважаючи на високу ціну, насправді напій не відповідав заявленій вартості, а на пляшках були акцизні марки з однаковими номерами.

Головним же скандалом автор назвав аферу з будівництвом квартир для співробітників СБУ. Відзначається, що в 2004 році Смешко звернувся до мера Києва з проханням виділити ділянки для будівництва житла.

Смешко вирішив провернути схему з виділеною землею і оголосив переможницею конкурсу фірму "Стабіл", яка була створена за кілька днів до цього і належала зведеній сестрі Смешка Щупаковській.

Компанія вирішила залучити інвесторів і зібрала з них 17 млн грн, проте будівництво будинку так і не почалося. В судовому порядку було з’ясовано, що фірма перевела гроші інвесторів в офшори.

Читайте також: "Роками брав інтерв'ю у сволоти і пропагував рускій мір": Скрипін жорстко розкритикував Гордона і Смешка (відео)

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook