В останню неділю червня, 24 червня, у Згоранах Любомльського району відзначається День села. Мешканці та гості зібрались на березі озера, де відбулись урочистості. Святкові дійства традиційно супроводжувалися вітальними словами представників влади та духовенства, а також виступами місцевих аматорів. Радували піснями й танцями учасників святкувань і наймолодші згоранці – вихованці місцевого дошкільного закладу.

Читайте також: На Волині голова РДА під виглядом фестивалю влаштувала святкування дня народження чоловіку

Найбільш активні, ініціативні, умілі згоранціотримали подарунки від Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

Також за особливі досягнення подяку отримали секретар Згоранської сільради Леся Жалніна, депутата сільської ради, підприємець В’ячеслав Литвін, колишня вчителька початкових класів, яка нині на заслуженому відпочинку, Тетяна Гусєва, водій санаторію "Згорани" Іван Романюк.

Читайте також: Чим запам'ятались волинянам голови РДА, призначені Володимиром Гунчиком

"Свято села ще раз продемонструвало багатство талантів жителів нашої Любомльщини. Приємно, що наш народ уміє згуртовуватися, разом завзято працювати і так само гуртом відпочивати – на повні груди із не меншим азартом та віддачею. Такі події дають змогу односельцям і гостям громади більше дізнатися одне про одного, зрозуміти питання, що хвилюють селян, а що найбільш важливо – спільно із гарним настроєм налаштуватися на їх вирішення. Переконані, що згуртована і оптимістично налаштована нація здатна подолати будь-які перешкоди і впевнено йти до побудови багатої та сильної України", – зазначив заступник міського голови Любомля Микола Оніщук.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter