У селі Олександрівка, Рожищенського району, 3 червня відбувся фестиваль "Олександрівські світанки", який став справжнім святом для місцевих мешканців. Свято відбулось за підтримки Рожищенської райдержадміністрації, інформує rayon.in.ua. Для глядачів виступало багато артистів, народних гуртів та ансамблів, а для дітей працювали розважальні майданчики. 

Читайте також: Волинь: після виборчих дебатів - з інсультом у реанімацію

Однак у цього заходу є інша сторона, про яку розповідають жителі Рожищенського району. Насправді ж фестиваль був приурочений до дня народження скандального депутата Копачівської ОТГ від цього виборчого округу Олега Савчука. А гроші з бюджету району на масштабні гуляння виділила його дружина Інна Гайворонська, яка сама наразі очолює РДА. Так подружжю вдалося поєднати приємне з корисним – і започаткувати фестиваль для виборців Савчука і дружно відсвяткувати його іменини.

Нагадаємо, що Олег Савчук свого часу був призначений очільником Рожищенської РДА президентом Віктором Ющенком за рекомендацією Володимира Бондаря. Однак у 2008 році його з ганьбою звільняють "за неналежне виконання службових обов’язків". Зокрема, через дерибан землі у Копачівці.

Читайте також: Сімейний підряд: у крісло голови Рожищенської РДА посадили даму серця колишнього очільника Савчука?

У 2010 році міський голова Луцька Богдан Шиба реанімував Олега Савчука, призначивши директором КП "Зелене господарство". Але й тут діяч впровадив корупційні схеми і цього ж року був позбавлений посади.

З 2015 року його кохана Інна Гайворонська очолює Рожищенську РДА. Її призначення супроводжувалось шинами, гучним скандалом і серйозним супротивом громади. Діяльність Гайворонської регулярно критикують мешканці району, а депутати райради двічі не підтримують звіт чиновниці.

Інна Гайворонська на фестивалі "Олександрівські світанки"

Читайте також: На Волині чоловіка голови РДА звинувачують у порушенні передвиборчої агітації

Але повернемось до фестивалю "Олександрівські світанки". Наскільки б його не зображували, як мистецький, численні вітання чоловіка зі сцени підтверджують заяви мешканців ОТГ, що насправді свято було організоване головою РДА до дня народження Олега Савчука. Відзначимо, що у минулому році районне управліня культури на замовлення Гайворонської організувало Савчуку менш масштабне, але теж пафосне привітання, коли о 6 ранку на Підлісках працівники Будинку культури з оркестром, співали "Многая літа" та інші вітальні пісні.

Олег Савчук (крайній справа) на своєму фестивалі-дні народження

На підтвердження думки про сімейність фестивалю, на святі "Олександрівські світанки" був присутній заступник голови Волинської ОДА, його кум Сергій Кошарук. Він запропонував зробити цей фестиваль щорічним.

Ідея дійсно варта підтримки, адже кожного року за державний кошт можна влаштовувати масові гуляння на честь дня народження депутата. Чи схвалить таке марнотратсво громада Рожищенського району і як такі дії оцінить керівник Волинської ОДА Олександр Савченко наразі невідомо.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter