Голова ДБР Роман Труба під час засідання з питань антикорупційної політики розповів про два нових кримінальних проваджень, в яких фігурують високопосадовці. 

Читайте також: Брехня Луценка і халтура Ситника: журналісти розповіли про нові деталі розкрадання "оборонки" (відео)

Труба підкреслив, що цього тижня слідчі його Бюро провели кілька обшуків на бронетанкових заводах, пише 24 канал.

"Наразі у нас є питання щодо законності, підставності закупівлі моторів на танки. Я не хочу випереджати події, але у цьому провадженні, насправді, після проведення експертиз будуть мільйонні збитки", – повідомив директор ДБР.

Щодо іншої справи, то вона стосується розкрадання та зловживання під час відчуженні та закупівлі державних облігацій, і до цієї схеми є причетними народні депутати. За попередніми даними, такі махінації призвели до десятків мільйонів доларів збитків.

За словами Труби, дві вищезазначені справи сьогодні перебувають на початковій стадії, в розробці.

"Я обіцяю, що найближчим часом суспільство, фахівці почують про наші результати у цих кримінальних провадженнях", – додав він.

Читайте також: Купили власні запчастини: в Україні виник новий гучний скандал у оборонці

Заява Труби була не єдиною, що пролунала під час засідання Нацради з питань антикорупційної політики.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що упродовж 5 років діяльності попередньої влади спецекспортери у оборонній сфері перерахували на офшорні рахунки енський заявив про нову масштабну схему в оборонній сфері 30 мільйонів доларів, інформує Укрінформ.

"Ви чули гучну історію з корупцією в державному концерні "Укроборонпром". На днях ми передали до правоохоронних органів ще одну корупційну схему у сфері оборонної промисловості. Як виявилося, протягом п'яти років діяльності попередньої влади спецекспортери лише за декількома сумнівними контрактами перерахували майже 30 млн доларів США на рахунки офшорних компаній за нібито надані послуги", – сказав Зеленський.

Читайте також: Новий скандал в "оборонці": як Міноборони купувало неякісні бронежилети (відео)

Він констатував, що "корупція у нас процвітає, і дійсно у дуже величезних масштабах", і додав, що хотів би нагадати корупціонерам, що "це все народні гроші".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook