Для проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у безпечних умовах цього року з державного бюджету України буде спрямовано понад 461 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також: ЗНО-2021: графік проведення основної сесії

Зазначається, що з цієї суми 232 млн грн передбачено на заробітну плату фахівців, залучених до організації та проведення оцінювання; 209 млн грн - на функціонування Українського центру оцінювання якості освіти та його регіональних підрозділів для забезпечення проведення ЗНО; 20 млн грн - на придбання захисних засобів, а також засобів для дезінфекції рук учасників ЗНО та осіб, що його забезпечують, та дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь.

У Мінфіні зазначили, що з 21 травня по 16 липня в Україні буде проведено зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, отриманих на основі повної загальної середньої освіти.

Читайте також: Волинь готується до проведення ЗНО: що зміниться для учасників

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, для проходження ЗНО у 2021 році зареєстровано понад 389 тис. осіб, серед них 219,6 тис. осіб - випускники закладів загальної середньої освіти цього року, що становить 56,4% від загальної кількості зареєстрованих осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook