Рух ЧЕСНО зафіксував четвертий факт кнопкодавства у Верховній Раді України 9-го скликання: процедуру особистого голосування порушив народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" (ОПЗЖ) Василь Німченко.

Читайте також: Перший пішов: у Верховній Раді "на гарячому" спіймали депутата за кнопкодавством (відео)

Цікаво, що цей нардеп був співавтором одного із законопроектів про кримінальну відповідальність депутатів за кнопкодавство.

Представник "Опозиційної платформи – За життя" кнопкодавив на ранковому пленарному засіданні 12 листопада під час голосування за законопроект нардепів від "Слуги народу" щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти (№2299) за основу.

Читайте також: Нардепи-кнопкодави від "Слуги народу" вибачилися і пообіцяли віддати зарплату на благодійність

Судячи з табло, Василь Німченко натиснув на дві кнопки "за". На схемі розсадки місце ліворуч від депутата-кнопкодава не закріплене за жодним нардепом, а по праву руку від Німченка сидить його колега з ОПЗЖ Тарас Козак.

Примітно, що під час голосування за законопроект №2299 24 з 44 парламентаріїв ОПЗЖ утрималися, а "за" проголосували лише п’ятеро членів цієї фракції: Німченко, Козак, Микола Скорик, Вадим Столар і Нестор Шуфрич.

Для Німченка це вже не перше кнопкодавство: нардеп щонайменше один раз порушив процедуру особистого голосування у Верховній Раді 8-го скликання. А в поточному скликанні він був співавтором проекту закону щодо кримінальної відповідальності народних депутатів за неособисте голосування №1127.

Читайте також: "Кнопкодавству" у Верховній Раді настане кінець: депутати голосуватимуть за відбитком пальця

Проте, за даними електронної реєстрації, 29 жовтня під час голосувань парламенту щодо цього законопроекту та схожого проекту Руслана Стефанчука Німченко був відсутній.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook