Із 31 травня вводиться сезонне обмеження руху автотранспорту автодорогами державного значення Волинської області за температури повітря вище 28ºС. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Читайте також: У Луцьку в аварії постраждала жінка

Так, з метою запобігання утворенню деформацій і руйнувань дорожнього покриття автошляхів у період спекотної погоди, з 31 травня 2020 року на території Волинської області вводиться сезонне обмеження руху автотранспортних засобів масою понад 24 т і навантаженням на вісь більше 7 т автомобільними дорогами загального користування державного значення з 11:00 до 23:00 години за температури повітря вище 28 ºС. Відповідні інформаційно-вказівні та заборонні дорожні знаки вже встановлюються.

Режим тимчасового обмеження руху деяких видів вантажних транспортних засобів в спекотну пору доби запроваджується відповідно до Законів України "Про дорожній рух" та "Про автомобільні дороги», постанов Кабінету Міністрів України від 30.03.1994 р. № 198 "Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони» і від 27.06.2007 р. № 879 "Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування", окремого доручення Голови Укравтодору від 13.05.2020р. № 102-ОД, розпорядження Волинської обласної державної адміністрації від 31.05.2018р. № 322 "Про координацію дій щодо обмеження проїзду великовагових транспортних засобів дорогами загального користування при високих температурах повітря".

Читайте також: У Луцьку зіткнулися вантажівка та легковик

Таке обмеження руху не стосується пасажирського транспорту загального користування, аварійних служб та транспорту, що використовується при ліквідації наслідків стихійних явищ або надзвичайних ситуацій, транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів.

Перечекати спекотну пору доби можна в місцях тимчасової стоянки транспортних засобів на майданчиках в смугах відведення доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook