Судитимуть злочинну групу, які займалися розбоєм та грабежем на території двох областей.

Читайте також: За обман поліції волинянин може провести п'ять років за ґратами

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Злочинців судитимуть за грабіж, вчинений в особливо великих розмірах або організованою групою (ч.5 ст.186) та за розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч.4 ст.187) Кримінального Кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що упродовж червня-серпня 2020 року вони вчинили грабіж на території Тернопільської області та розбій на території Волині.

Неофіційний керівник "банди", який раніше мав проблеми з законом, розробив цілий план злочинної діяльності, який передбачав домовленість з іншими особами на вчинення спільних протиправних дій, розподіл обов’язків між учасниками злочинної групи, підшукання об’єктів вчинення злочинів, у власності яких могли бути кошти та цінності у великих та особливо великих розмірах.

Таких двох спільників він знайшов, і вже 24 червня у м. Кременець на Тернопільщині угрупування пограбувало місцевого 63-річного громадянина. Нанісши потерпілому тілесні ушкодження, злочинці заволоділи майже мільйоном гривень, належних чоловікові. Тоді їм вдалось втекти.

Читайте також: Через самогубство ймовірного педофіла у СІЗО на Волині завели "кримінал"

Продовжуючи свою злочинну діяльність, діючи повторно, відповідно до розробленого плану злочинної діяльності, на початку серпня 2020 року бандугрупування підшукало собі нову жертву: цього разу 58-річного мешканця Нововолинська. 2 серпня зловмисники раптово вчинили напад на нього з метою заволодіння його майном, застосувавши насильство, небезпечне для життя та здоров’я потерпілого, та розпиливши газ в очі. Забравши більше мільйона гривень, бандити втекли на автомобілі BMW М-3 у невідомому напрямку.

Завдяки спільним зусиллям працівників карного розшуку ГУНП у Волинській області, Нововолинського відділення поліції та рівненських патрульних зловмисників затримали на стаціонарному посту приблизно через півтори години після скоєння розбою. Їх одразу ж помістили в ізолятор тимчасового тримання, згодом оголосили про підозри у вчиненні злочинів. Нині ж обвинувальні акти спрямовано до суду.

Членам злочинного угрупування загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook