Дівчина-сирота з Волині Наріне Мнацаканян понад рік живе у нелюдських умовах.

Читайте також: Повідомили, які дороги на Волині відремонтують цього року

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив громадський активіст Ілля Токаренко

Сьогодні активісти відправились до дівчини-сирітки, яка зустріла їх біля воріт будинку в робочому одязі.

У липні 2020 року її поселили в частину будинку на вулиці Котляревського, 30 у Голобах, що складається з двох частин.

Після вчорашньої статті у ЗМІ, вже сьогодні органи опіки і чиновники з сільської ради поквапилися. Зранку у сироти був представник сільської ради, які визначали обсяг роботи, а вже завтра обіцяють, що в оселі Наріне буде електрика.

Жівчина проживає у таких умовах майже рік.

"Я не хочу це називати " сараєм", але нічого іншого на думку не спадає. Зайшли в ту частину будинку, бо будинок розділений на дві частини, де вона проживає. Там хоч є елементарна електрика і можна хоч щось зробити їсти. Але ця частина їй не належить і в будь-який момент може повернутися власник, якого ніхто чомусь знайти не може, або не намагається.

Стара пральна машинка, в яку заливають воду. Старі ліжка і невеличкій столик. Колодязя і криниці немає, набирає воду у сусідів. На подвір'ї стоїть розвалений сарай, який схожий на саму хату, але, який за рекомендацією землевпорядника потрібно поділити", – пише активіст.

Читайте також: В Україні збудують 10 митних пунктів пропуску

Це все багатство цієї маленької дівчини. Наріне дуже начитана, орієнтується в багатьох питаннях, які стосуються сиротинства і налаштована позитивно, хоча довіри, звісно, немає вже ні до кого.

"Переглянули договір передачі житла, і, який їй за дивним збігом обставин принесли лише вчора. В договорі відсутній акт прийому передачі житла та землі.

Землевпорядник сказав, щоб на око "прикинула" і поділила. Рівень підходу до питання чиновниками ви вже зрозуміли", – йдеться у повідомленні.

Є надія на те, що дане питання вирішиться, адже неможливо у таких умовах проживати. Одна крихітна дівчина, перевернула з ніг на голову всю країну і є прикладом для того, що такі проблеми непотрібно замовчувати.

Але, нажаль, людей та структур, які б вирішили це питання є дуже мало, адже, ніхто не хоче займатися такими справами.

"Питання яке назріло, це питання розвитку району. Всі плачуть, що в селі молоді немає, закривають школи та дитсадки, село вимирає. Правда? Ця дівчина не хоче квартиру в місті, вона хоче жити сама і щоб її дитина також виросла в селі. Це така підтримка? Після побаченого в мене окрім матюків в голову нічого не лізе. Виявляється, чиновники журналістам "нажалілися", що бідних та нещасних "знечестили". Та вас по всіх каналах та у всій пресі треба показувати, щоб знали які ви керівники", – зазначив Ілля Токаренко.

Читайте також: Терміново: у Луцьку для онкохворої дівчини шукають донорів крові

До Наріне активісти приїхали не з пустими руками. Привезли стільці, тумбочки, стола, постіль, одіяла, два мішки одежі і ще невеликі дрібниці.

"Сьогодні про сироту має вийти матеріал на 1+1 і вже телефонували з "Факти Тижня" на ICTV. Сподіваюся, що репортаж вирішить всі проблеми.

Дякую БФ "Соціальний погляд" за надані речі та члену виконкому Луцької міської ради Віктору Ящуку", – йдеться у дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook