У недбалості звинувачують і лікарів з Любомля у яких під час пологів померла породілля, яка уже мала двох дітей. Батьки жінки, яка померла після трагедії скликали віче біля лікарні. Просять громаду не залишатися байдужими до їхнього горя і вимагати справедливості.

Читайте також: У Ковелі люди змушені днями сидіти у черзі до лікаря

Ще 9 лютого мало не всі волиняни кинулися на клич стати донорами  для породіллі з Любомля. Після пологів жінка втратила багато крові. Три дні лікарі боролися за її  життя  у реанімації районної лікарні та марно.

Юлія Оніщук померла 12 лютого. Причини – розрив селезінки та гематоми.  Батьки та рідні підозрюють медиків у непрофесійності і вимагають правди.

Коли в жінки виникла перша кровотеча лікарі прооперували її. Але в результаті операції видалили селезінку. В той час боролись за життя новонародженої дитини, в якої з невідомих причин на тілі теж були гематоми, хоча дитина народилась методом кесаревого розтину.

Ще тоді, як жінка лежала в реанімації до неї приходили рідні. Вже тоді вони запідозрили, що з Юлею не все гаразд.

Це була остання ніч жінки, яку вона провела в лікарні. На другий день вона померла. Валентина Оніщук каже, лікарі до останнього не казали , що Юлю можна було прооперувати в Луцьку. Можливо,  там її б врятували. Але чи то через впевненість чи навпаки через халатність медичного персоналу цього не зробили. Головний лікар каже, що приносить свої співчуття та чекає судово-медичної експертизи.

Читайте також: Вихователька забула дитину на прогулянці і її знайшли мертвою

На численні запитання людей   заступники головного лікаря  Наталія Ліщук і Сергій Ганайлюк так і не знайшли відповідей. Лікар, який був тієї ночі у реанімації, до родичів не вийшов.

Чоловік померлої Юлії Онішук написав заяви до поліції та прокуратури. Лише через 10 днів будуть результати судово-медичної експертизи. А поки її чекає вся родина, батько трьох дітей, які залишились без матері, намагається пояснити  з чиєї вини померла їх мама.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter