На волині створять робочу групу, аби дослідити ситуацію із обмілінням озера Світязь.

Читайте також: Із обмілілого Світязя екскаваторами крадуть пісок (фото)

Про це йшлося на 25-ій сесії Волинської обласної ради сьогодні, 24 жовтня.

На початку сесії голова Волиньради Ірина Вахович звернулася до начальника головного Управіння Національної поліції у Волинській області Петра Шпиги із проханням прокоментувати ситуацію із вивезенням піску з озера Світязь та заявила, що депутати стурбовані обмілінням озера та такою поведінкою населення.

Ірина Вахович повідомила, що буде створена робоча група задля вивчення цього питання, та закликала ОДА, наукові інституції до формування цієї робочої групи.

Також Ірина Вахович зазначила, що фінансування отримають, зокрема, Інститут водних ресурсів і меліорації та львівський інститут, які детально вивчатимуть проблему обміління Світязя та напрацюють відповідні висновки.

Читайте також: За літо рівень води у волинському озері рекордно понизився

"Буде створена робоча група, яка систематизує висновки, тоді ми матимемо алгоритм дій і визначимо, як зможемо вплинути на ситуацію", – сказала Ірина Вахович.

Депутат Юрій Ройко у свою чергу зазначив, що до депутатів звернулися представники громадськості та депутати Шацького району. Було вивезено 30 камазів піску для потреб будівництва пансіонету "Шацькі озера".

Окрім того, Петро Шпига зазначив, що винні будуть покарані з вивезення піску. Покарання за даною статтею – обмеження волі до 3 років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook