Справу щодо вимагання та отримання хабара ексголовою Гіркополонківської ОТГ Ніною Симонович та її чоловіком, колишнім депутата сільради Віктором Симоновичем розглядають у суді. Подружжя затримали на отриманні 50 тисяч гривень неправомірної вигоди. Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Аверс", пише ІА "Волинські новини".

Читайте також: У селі під Луцьком побудують хімічний завод без відома громади

Нагадаємо, подружжя – ексголову ОТГ Ніну Симонович і колишнього депутата сільради Віктора Симоновича, який входив до складу земельної комісії, – затримали на отриманні хабара ще в липні 2019 року. Як міру запобіжного заходу тоді їм обрали домашній арешт. Родина оскаржувала рішення у Волинському апеляційному суді, однак безрезультатно.

Зараз справу розглядають у Луцькому міськрайонному суді. Обвинувачені своєї вини не визнають і переконують, що їх підставили.

Вже наступного судового засідання почнуть допитувати свідків. Їх нараховується 35 осіб.

Як розповів прокурор Руслан Ящук, Симоновичів підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України "Вимагання та отримання неправомірної вигоди, вчиненої групою осіб за попередньою змовою".

Читайте також: Хабарниці-голові Гіркополонківської ОТГ Ніні Симонович обрали запобіжний захід (відео)

"Ця справа зараз перебуває на стадії судового розгляду. На засіданні ми вже зачитали обвинувальний акт, затвердили порядок дослідження доказів. На наступному судовому засіданні плануємо допитувати свідків, зокрема особу, яка давала хабар", – сказав він.

Як додав, адвокат Симоновичів може також залучати свідків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook