За даними моніторингу у Волинській області, на 15-му тижні 2021 року, спостерігалось зростання захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями, в тому числі коронавірусною інфекцією.

Читайте також: На Волині зростає захворюваність на ГРВІ

Інтенсивний показник на 100 тисяч населення становить 852 та перевищив епідемічний поріг на 49%, – інформує Волинський лабораторний центр.

Перевищення епідемічного порогу зареєстрували у Луцьку (на 63%), Володимир-Волинському (на 68%), Ковельському (29%), Любешівському (26%), Рожищенському (13%), Локачинському (12%) та Ківерцівському (2%) районах.

Упродовж останнього тижня в області захворюваність гострими респіраторними інфекціями зросла на 5% і становить майже 9 тис. осіб, проти 8,3 тис. попереднього тижня.

Утримується на високому рівні захворюваність серед дитячого населення і становить 45% (захворіло приблизно 4 тис.) від загальної кількості постраждалих, що на 13% більше минулого тижня.

Більше двох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізували, переважно – це дорослі (82%). Летальних випадків від грипу не зареєстрували.

Читайте також: "Краще буде кілька ліжок вільних, ніж стоятимуть швидкі у черзі": у ковідному шпиталі під Луцьком облаштували додаткові ліжкомісця

З початку епідемічного сезону перехворіло близько 155 тис. волинян – це 15% населення області.

Всього на Волині проти грипу вакцинували понад 3 тис. осіб, із них 62% – це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

На сьогодні циркуляцію вірусів грипу в області не виявили. Проте встановили циркуляцію інших вірусів респіраторної групи. (риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook