У Волинській області у 2019-му році зареєстрували 192 випадки кору. Один в Рожищенському районі – в закладі дошкільної освіти села Топільне. 

Читайте також: У 2019 році на харчування луцьких школярів спрямують понад 7,5 мільйонів

Про це повідомляє "Волинь24"  посилаючись на виконувача обов’язків директора Волинського обласного лабораторного центу міністерства охорони здоров’я України Наталію Янко

За її словами, діти до 17 років становлять 70% від загального числа хворих. Найчастіше хворіють діти 5-9 років, які вчасно не отримали другу дозу КПК.

Читайте також: У Луцьку нові правила оплати харчування у садочках

Так, в Луцьку зареєстровано три спалахи: у Волинському коледжі Національного університету харчових технологій, ЗОШ №5 та в побуті. У Луцькому районі – 2 спалахи: ЗОШ село Княгининок та в Торчинському професійному ліцеї. У Ратнівському – 1 спалах в навчально-виховному комплексі села Конище. Ще один спалах кору зафіксували у затурцівській спеціалізованій школі-інтернаті Локачинкого району та один в Рожищенському районі – в закладі дошкільної освіти села Топільне. 

Крім того, враженими є 12 шкіл, 7 закладів дошкільної освіти, 2 професійно-технічних закладів і один ВНЗ в п’яти районах області та місті Луцьку, де зареєстровано 1-2 випадки кору.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter