На митному посту "Ягодин" Волинської митниці Держмитслужби при огляді автомобіля з гуманітарною допомогою виявили понад 18 тисяч одиниць незадекларованого товару.

Читайте також: Митний пост "Луцьк" ввійде до складу Волинської митниці

Про це повідомляється на сторінці Волинська митниця у соцмережі Facebook.

Прямуючи в Україну, в зону митного контролю митного поста "Ягодин" Волинської митниці заїхав вантажний автомобіль "Мерседес" під керуванням громадянина Федеративної Республіки Німеччини.

До митного контролю митному органу подано товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщуються товари в якості гуманітарної допомоги.

В результаті повного митного огляду зазначеного транспортного засобу, виявлено понад 18 тисяч одиниць незадекларованих харчових продуктів, загальною вартістю 276,5 тис. гривень.

Таким чином, громадянин Німеччини, вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару, шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів, їх кількості.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 ст.483 Митного кодексу України і передбачають накладання штрафу в розмірі 100% суми несплачених платежів. Працівниками Волинської митниці Держмитслужби складено протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вилучено до рішення суду.

Читайте також: На волинській митниці виявили незаконне ввезення автівок на суму понад 200 тисяч гривень

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook