Серед підприємств, які найбільше боргують виплату зарплати працівникам в області – ДП "Волиньвугілля" та Нововолинська шахта №1.

Читайте також: "Розводняк" по-луцьки: як шахраї намагаються нажитись на чистках кондиціонерів

Про це йшлося під час прес-конференції щодо результатів роботи органів ДВС у Волинській області та впровадження законодавчих ініціатив Міністерства юстиції України щодо стягнення заборгованості по заробітній платі та аліментах 15 червня, повідомляє Інформаційне агенство Волинські Новини.

За ініціативою Мінюсту створили виконавчі групи щодо стягнення коштів заборгованості з виплати заробітної плати. Такі групи працюють в мобільному режимі. Як поінформував виконувач обов’язків начальника Управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області Сергій Гураль, за станом на сьогодні на виконанні перебуває виконавчих документів на суму 2,568 мільйона гривень, а за останній період стягнули 800 тисяч гривень заборгованості. Є певні підприємства-великі боржники, наприклад, ДП "Волиньвугілля", Нововолинська шахта №1, щодо яких є певні напрацювання. 

Читайте також: Волинянка ошукала свого роботодавця на понад 64 тисячі гривень

До регіонального штабу з ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати включені усі керівники відділів ДВС, періодично відбуваються засідання штабу, де ухвалюють рішення щодо проблемних ситуацій. Наради з залученням керівників підприємств-боржників відбуваються в облдержадміністрації, де у них відбирають пояснення щодо погашення і ліквідації заборгованості.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter